Een terugblik op de Embassy of Mobility

Op Dutch Design Week maakte de Embassy of Mobility de reis van toekomst nu al zichtbaar door de dialoog te faciliteren en het gesprek aan te gaan met breed publiek over de innovaties van morgen. De toekomst vergt het maken van dappere keuzes ten aanzien van de inrichting van nieuwe infrastructuur, nieuwe toepassingen en gebruik van mobiliteit en wellicht zelfs aanpassingen in wet- en regelgeving, en een mindshift in denken vanuit efficiëntie naar denken vanuit leefbaarheid. Bekijk hier alle video’s van de Embassy of Mobility.

Type Actueel
Gepubliceerd op 27 november 2019
Onderdeel van Embassy of Mobility
Actueel
Een terugblik op de Embassy of Mobility
Onderdeel van Embassy of Mobility

20 oktober: officiële opening Embassy of Mobility

Op zondag 20 oktober openden we de Embassy of Mobility op Dutch Design Week. Onze sprekers Martijn Paulen, Hugo Aalders, Magdalena Piotrowska, Cees Brandsen en Monique List-de Roos en moderator Rob Adams werden op het podium uitgenodigd om mee te denken over verschillende mobiliteitsvraagstukken.

21 oktober: individueel vs collectief

De trein is ontworpen als openbaar vervoer voor het collectief, de fiets voor het individueel. Wat als we deze standaard zouden uitdagen? Wat is er nog individueel mogelijk en wat niet?

22 oktober: natuur vs economie

‘Groen is te vinden in het buitengebied en de stad houdt de economie draaiende.’ Deze gedachtegang stelden we ter discussie. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat het buitengebied én de stad zowel natuur als economische kansen te bieden hebben?

23 oktober: beperkt vs onbeperkt

Hoe kunnen we mobiliteitsoplossingen beschikbaar maken voor iedereen? Voor mensen in moeilijk bereikbare gebieden, voor mensen met een beperking zodat we onafhankelijke keuzes kunnen maken die bij ons passen?

24 oktober: Embassy of Mobility theme conference

De Embassy of Mobility zoekt naar inspirerende oplossingsrichtingen om aan de uitdagingen van de toekomst te voldoen. Deze conferentie speelde daar een belangrijke rol in. Het doel was mobiliteitsvraagstukken boven water krijgen waar stakeholders mee aan de slag moeten. Francine Houben, Carlo van de Wijer, Boyd Cohen en Paul Sanders namen het publiek mee in de spanningen die er zijn tussen leefbaarheid en mobiliteit.

25 oktober: leefbaarheid vs efficiëntie

In de ochtend vond er in de Embassy of Mobility een workshop met groep 8 van basisschool De Wilakkers plaats. Spelletjes, stellingen, collages en knutsels maakten de wensen en dromen van 11-jarigen over de mobiliteit van de toekomst duidelijk. ’s Middags gingen de volwassenen ermee aan de slag. Iskander Smit (TU Delft), Boyd Cohen (Iomob), Alwin Beermink (Park Strijpbeheer) en Niek Verlaan (gemeente Utrecht) gingen onder leiding van Rick Pijpers (Six Fingers) in discussie over leefbaarheid en efficiëntie.

De Embassy of Mobility werd mede mogelijk gemaakt door Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Nederlandse Spoorwegen, Rijkswaterstaat, Gemeente Eindhoven, Park Strijp Beheer, Six Fingers en Dutch Design Foundation. Meer weten over de Embassy of Mobility? Luister hier ook naar de podcast.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube