De Tekentafel: Hoe zorgt design antropologie voor meer participatie en meer duurzame ontwerpprojecten?

In De Tekentafel gaat journalist Niels Guns elke maand met verschillende gasten in gesprek over de kracht van ontwerp bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Hoe haal je het meeste uit een traject met ontwerpers, wat is een succesvolle samenwerking en wat kan het een organisatie bieden? We zoeken het voor je uit in De Tekentafel, een samenwerking tussen Eindhoven Design District en World Design Embassies.

Type Actueel
Gepubliceerd op 5 februari 2024
Actueel
De Tekentafel: Hoe zorgt design antropologie voor meer participatie en meer duurzame ontwerpprojecten?
Onderdeel van
Podcast icon-label-soundcloud

Podcast 19: Hoe zorgt design antropologie voor meer participatie en meer duurzame ontwerpprojecten?

Hoe zorgt designantropologie voor meer participatie en meer duurzame ontwerpprojecten? In de vorige aflevering hadden we het over hoe je je doelgroep meeneemt in het ontwerpproces. Vandaag duiken we daar nog dieper in en bespreken we de benadering die de basis vormt voor de projecten van Bureau Ruimtekoers: Designantropologie. Bureau Ruimtekoers is een bureau voor social design & participatie, dit doen ze met een groot aantal sociale kunstenaars en ontwerpers. Geen eenmalige projecten maar duurzaam en langdurig. Met designantropoloog Tina Lenz duiken we nog wat verder in deze benadering.

 

Yosser Dekker, Niels Guns en Tina Lenz

Benieuwd naar de andere afleveringen?

Vind ze hier!

Eindhoven Design District wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit de Regio Deal Brainport.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube