Circulair bouwen met biobased materialen: dit zijn de mogelijkheden (en de pijnpunten)

Op de Embassy of Circulair and Biobased Building, onderdeel van Dutch Design Week, maak je kennis met The Exploded View. Een zoektocht naar nieuwe biobased materialen met een hoge designkwaliteit en circulaire methodieken zoals losmaakbaarheid, modulariteit en urban mining. Met als doel meer unieke, echt duurzame, levensloopbestendige woningen. Een eerste voorbeeld van zo’n huis is deze DDW al online te bezichtigen.

Type Actueel
Gepubliceerd op 15 Oktober 2020
Onderdeel van Embassy of Circular & Biobased Building
Actueel
Circulair bouwen met biobased materialen: dit zijn de mogelijkheden (en de pijnpunten)
Onderdeel van Embassy of Circular & Biobased Building

Via verhaal en verbeelding nemen zij – ontwerpers, ondernemers, onderzoekers en beleidsmakers – je mee in dit onderzoek. De onderzoeks- en storytel installatie ‘The Exploded View’ laat zien hoe we radicaal opnieuw kunnen kijken naar de realisatie van een woning. In (online) bijeenkomsten, artikelen, podcasts en 360º videos ontdek je wat er al kan, maar ook wat we nog niet weten. We tonen je de mogelijkheden en de pijnpunten. En we nodigen je uit om mee te denken en mee te doen. 

Image by The Embassy of Circular and Biobased Building
Image by The Embassy of Circular and Biobased Building

Dutch Design Week is een belangrijke mijlpaal maar niet het eindstation. Het onderzoek naar de mogelijkheden van biobased en circulair ontwerpen, bouwen en wonen gaat daarna door. 

Met The Exploded View gaat de reis langs diverse bouwbeurzen en designfestivals. In dialoog zoeken we naar antwoorden op een diversiteit aan vragen zoals: wat zijn de kwaliteiten van biobased materialen in relatie tot gezondheid? Welke mogelijkheden bieden circulaire methodieken voor bestaande én nieuwe bouw? Wat voor impact heeft de woonbehoefte van de toekomst op modulair bouwen? Hoe kan slim ontwerpen bijdragen aan betere losmaakbaarheid en hergebruik van materialen? En wat zijn de businessmodellen die deze nieuwe manier van bouwen en wonen mogelijk maken?

Wil je meedenken en meedoen? Bezoek The Exploded View dan online tijdens DDW 2020 of bekijk de (interactieve) talks.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube