Bezoek The Exploded View in Design Museum Gent

The Exploded View is als eerst gepresenteerd tijdens Dutch Design Week 2020 en is nu ‘’on tour’’ bij verschillende locaties. Als eerste is Gent aan de beurt! In deze installatie van een gedeconstrueerd huis kan je zien hoe een huis volledig circulair gebouwd kan worden met biobased materialen en circulaire methodes. The Exploded View is gratis te bezoeken in Design Museum Gent tot 22 juni 2021!

Type Actueel
Gepubliceerd op 27 mei 2021
Onderdeel van Embassy of Circular & Biobased Building
Actueel
Bezoek The Exploded View in Design Museum Gent
Onderdeel van Embassy of Circular & Biobased Building

The Exploded View is ontwikkeld door Biobased Creations in samenwerking met onze Embassy of Circular & Biobased Building. Het is het resultaat van een intensief onderzoek en biedt perspectief op de vraag ‘welke klimaat- en mensvriendelijke oplossingen zijn er te vinden en te realiseren voor de enorme bouwopgave waar Nederland voor staat?’

De antwoorden krijgen vorm in verhalen en in een maquette van een huis van de toekomst. Met deze maquette en de levensgrote blueprint wordt tentoongesteld wat de ontwerpers en onderzoekers hebben ontdekt, maar ook wat ze nog niet weten. Ze gaan in op de kwaliteiten van biobased materialen en circulaire methodieken en geven aan waar de groeimogelijkheden liggen. Biobased Creations nodigt iedereen uit om met hen mee te denken en te doen. Volgens ontwerper Pascal Leboucc is er zoveel kennis en bestaat er niet een juiste werkwijze of oplossing voor duurzaam bouwen en wonen.

Potentie van snel hernieuwbare grondstoffen

In de installatie zijn toepassingen en materialen van vandaag, morgen en overmorgen verwerkt. Van producten die al bestaan, maar nog moeilijk hun weg naar de bouwwerf vinden tot ontwikkelingen die nog serieuze steun nodig hebben om te ontwikkelen en op te schalen. De Embassy of Circular & Biobased Building wil met The Exploded View verwijzen naar de eindeloze, potentiële materiaalstromen die voorradig zijn en niet of nauwelijks gebruikt worden in de bouwsector. Leboucq vertelt dat er steeds meer bouwmaterialen worden gemaakt uit voedingsresten, textiel, rioolwater, gebouwen of zelfs onze eigen woonomgeving. Hij toont zijn zoektocht naar materialen die de productiecirkel zo klein en efficiënt mogelijk kunnen houden.

Bezoek Design Museum Gent

Door middel van ontwerp brengt Design Museum Gent bredere maatschappelijke thema’s als duurzaamheid, mobiliteit en intelligente technologie onder de aandacht. Daarbij onderzoeken ze welke rol design kan spelen in de toekomst. The Exploded View is gratis te bezoeken in Design Museum Gent tot 22 juni 2021. We zien je daar!

The Exploded View
The Exploded View @ Design Museum Gent
chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube