The Growing Pavilion

The Growing Pavilion is een iconische ode aan biobased materialen. Het bekroonde paviljoen is uniek door het grote aantal biobased materialen dat samen wordt gebruikt om een gebouw te creƫren en laat zien wat de mogelijkheden en de nieuwe esthetiek van biobased materialen zijn.

Type Project
Project
The Growing Pavilion

De 10 ton CO2 negatieve en 95% cirkelvormige structuur is opgebouwd uit vijf geteelde kerngrondstoffen: hout, mycelium, reststromen uit de landbouwsector, bulrush (kattenstaart) en katoen. Door elk materiaal zo ruw mogelijk te tonen, heeft het paviljoen een zeer kenmerkende visuele identiteit, organische textuur en kleur. Het staat als een noodzakelijke en levensvatbare oplossing voor het terugdringen van het gebruik van fossiele hulpbronnen en het vernietigende effect daarvan op de klimaatverandering. Het prikkelt de verbeelding om een ommekeer teweeg te brengen in het biobased denken, handelen en bouwen.

Binnen in het paviljoen kunnen bezoekers verhalen vertellen en worden ze meegenomen op een biobased reis van wat nu al mogelijk is, maar ook van wat de nabije toekomst zal brengen. Maar ook het delen van de grote vragen en onbekenden die we samen moeten oplossen. Het Growing Pavilion is een katalysator, die het gesprek over biobased bouwen op gang brengt, deelt en aanzwengelt, wat essentieel is om de gewenste verandering in ons denken en doen te bereiken.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube