Homohooligan

De Homohooligan Protest Sjaal is een draagbaar symbool voor kracht en solidariteit met de LHBTQIA+ gemeenschap. Het ontwerp is een gespreksstarter over identiteit en gelijkheid met zinnen zoals ‘queer is a state of mind’, ‘gender is a construct’ en ‘trans rights are human rights’.

‘Homohooligan’ begon als een lokaal social-designproject in samenwerking met Tante Netty in Woensel-West. Daar was melding gemaakt van homofobie. Om de ‘standaard’ regenboog te vermijden, werd de voetbalsjaal gekozen als nieuw symbool.

Naast de Protest Sjaal werd in samenwerking met Tante Netty en leerlingen van de plaatselijke basisschool een film gemaakt over en met de LHBTQIA+ gemeenschap. De boodschap van het project oversteeg Woensel-West: al snel groeide Homohooligan uit tot een grotere tegenbeweging met een gedeelde boodschap van liefde voor de queer community. Inmiddels lopen er zo’n duizend Homohooligans rond met de Protest Sjaal of het recent uitgebrachte Protest T-shirt. Join the movement en haal jouw protestsjaal via @homo.hooligan op Instagram.

Project door: Davy de Lepper

Type Project
Project
Homohooligan
chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube