WDE Talk: Hoe kunnen we onze relatie met plastic herontwerpen?

We beseffen inmiddels de urgentie van plastic als milieuprobleem, maar als materiaal heeft het ook zo zijn voordelen. Het is niet zwart of wit. Een wereld zonder plastic is nauwelijks denkbaar en dus moeten we er op een andere manier mee leren omgaan. Ontwerpers spelen hier een cruciale rol bij deze transitie.

Type event Talk
Datum & tijd

20 Jan 2022 - 18:00 - 19:00

Locatie Virtual
Event
WDE Talk: Hoe kunnen we onze relatie met plastic herontwerpen?

Ontwerpers kunnen laten zien hoe we anders naar plastic kunnen kijken. Zij ontwikkelen bijvoorbeeld tastbare alternatieven of ontwerpen plastic producten zo dat ze langer meegaan, beter te scheiden zijn en dus ook beter te recyclen zijn. Ze bedenken methoden en systemen om plastic op een zinvolle manier in te zamelen, en her te gebruiken. Ook kunnen (gevoels)waarde creƫren, zodat gebruikers de producten anders gaan beleven.

In deze WDE Talk blikken we samen met Embassy curator Leonne Cuppen, verschillende Embassy partners en ontwerpers terug op Dutch Design Week 2021. Wat zijn de nieuwe inzichten? En hoe kunnen ze samenwerken en elkaar versterken bij het aanpakken van dit maatschappelijke vraagstuk?

De tafelgasten zijn ontwerpers Jessica den Hartog en Tjeerd Veenhoven en partners Jan Pels (TNO) en Lia Voermans (Brightlands Chemelot Campus).

Kijk de talk hier terug!

Locaties

Virtual

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube