i
Tickets

Je hebt tickets nodig voor dit evenement.

Bestel tickets

Inspiratieavond rond circulair bouwen in Design Museum Gent

Circulair bouwen. Van ambitie tot werkelijkheid. Designer Pascal Leboucq geeft rondleidingen bij The Exploded View Materials & Methods.

Type event Tour
Datum & tijd

14 Jun 2021 - 18:00 - 20:15

Event
Inspiratieavond rond circulair bouwen in Design Museum Gent

Vandaag staat Design Museum Gent in de ontwikkeling van de nieuwe museumvleugel DING (Design in Gent) voor enkele heel belangrijke vraagstukken omtrent circulariteit. Vraagstukken die niet enkel ons aangaan, maar relevant zijn voor iedereen die actief is in de bouw-, architectuur- en designsector. Want hoe brengen we circulaire technieken en materialen naar een bouwwerf en ons interieur?

Naar aanleiding daarvan organiseert Design Museum Gent op maandag 14 juni een inspiratieavond rond circulair bouwen. We nodigen Pascal Leboucq van Stichting Nieuwe Helden uit voor een rondleiding in The Exploded View. Dit is een onderzoeksmaquette die momenteel te zien is in het museum en waarde zoekt in de materiaal- en afvalstromen die vandaag niet of nauwelijks gebruikt worden in de architectuur- en designsector. “Er worden steeds meer bouwmaterialen gemaakt uit voedingsresten, textiel, rioolwater, gebouwen of zelfs onze eigen woonomgeving. We tonen onze zoektocht naar materialen die de productie cirkel zo klein en efficiënt mogelijk kunnen houden”, vertelt Leboucq. In samenwerking met 40 designers, studio’s en producenten ontwikkelden ze circulaire technieken en biobased materialen die (hopelijk in de toekomst) toepasbaar zijn.

Daarnaast neemt Brenda Schotte, projectverantwoordelijke bij Sogent, je mee doorheen onze circulaire ambities voor DING. Door middel van een mock-up in de binnentuin van het museum, wordt naast de CLT-structuur ook ons onderzoek naar een circulaire gevelsteen uitgetest. Deze testcase zal uitwijzen of de gevel kan bestaan uit Gents (bouw)afval.

Directeur Katrien Laporte ontvangt u graag om 18:00 in de binnentuin van het museum. Aansluitend krijgt u de mogelijkheid onze huidige expo’s Home Stories en Het Bureau te bezoeken. Omwille van de huidige coronamaatregelen zullen we werken met een doorschuifsysteem. We eindigen allemaal samen om 20:15 in de binnentuin om ons glas te heffen op een circulaire toekomst!

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube