Embassy of Inclusive Society op DDW23

Om samen te groeien vanuit en mét onze verschillen, is een enorme kans voor ons als samenleving. De Embassy of Inclusive Society ziet inclusiviteit als een continu proces van leren en ontleren. Wat moeten we (ont)leren om samen te kunnen leven met onze verschillen? Welke houding, vaardigheden en gewoonten zijn daarbij belangrijk? En hoe kunnen ontwerpers en makers hierin een rol spelen?

De Embassy of Inclusive Society is onderdeel van de tentoonstelling The space between us in de oudbouw van het Van Abbemuseum in Eindhoven. 

Type event Expo
Datum & tijd

21 - 29 Okt 2023 - Hele dag

Locatie Van Abbemuseum
Stratumsedijk 2
5611 ND Eindhoven
Event
Embassy of Inclusive Society op DDW23

The Gym

Inclusief zijn betekent kijken naar en het aanpassen van gedrag en gewoontes. Of juist het leren van nieuwe vaardigheden. In deze ruimte herken je elementen van een sportschool. Net als sporten is inclusiviteit een proces waar je voor moet blijven oefenen en trainen. In The Gym kunnen we nieuwe manieren bedenken om open te staan voor iedereen. We beginnen het gesprek over toegankelijkheid vanuit de lichamelijke ervaring. Lichamen hebben geen ‘beperkingen’, maar het is juist onze omgeving die niet is ontworpen voor álle lichamen. In deze zaal vind je trainingsvoorstellen van verschillende makers. Soms hele praktische, die om lichamelijke actie vragen. Soms vragen ze om een andere manier van denken; hersengymnastiek dus. The Gym is ontworpen door Gabriel Fontana en kan gezien worden als een verlengstuk van zijn eerdere project, ‘Turning Towards Fluidity, A Tournament of The Unknown’, ontwikkeld in samenwerking met W139 in 2022.

Met bijdragen van:
Davy de Lepper, Floor Hofman, Gabriel Fontana, Ink Social Design, Kexin Hao, Reem Saleh & Jodie Bécard.

Lorem Ipsum

In de nis in de oudbouw van het museum vind je de installatie Lorem Ipsum van Studio The Anderen; een installatie die richtlijnen en handvatten biedt voor het toegankelijk en inclusief presenteren van tentoonstellingen. Hoe hoog presenteer je een kunstwerk voor iemand die een tentoonstelling bezoekt in een rolstoel? En welke tekstkleur gebruik je, zodat het voor iedereen goed leesbaar is?

Praktische informatie

De tentoonstelling van de Embassy of Inclusive Society vind je in twee ruimtes in de oudbouw van het Van Abbemuseum. Beiden zijn gratis te bezoeken. The Gym vind je tegenover de ingang van de oudbouw van het museum. De installatie Lorem Ipsum bevindt zich in de nis onder de bogen, in diezelfde entreehal. Houd er rekening mee dat je voor een bezoek aan de gehele tentoonstelling The space between us wel een museum- of DDW-ticket nodig hebt.

Locaties

Van Abbemuseum
Stratumsedijk 2
5611 ND Eindhoven

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube