i
Tickets

Je hebt tickets nodig voor dit evenement.

Bestel tickets

Embassy of Inclusive Society conferentie

In het licht van toenemende fragmentatie, polarisatie en demografische veranderingen is inclusie urgenter dan ooit. Hoewel inclusiviteit tegenwoordig veel wordt besproken in verschillende contexten, blijft het een complex, gevoelig en soms abstract onderwerp. Om door het complexe landschap van inclusiviteit te navigeren, kan ontwerp ons een kompas, een kaart, wandelschoenen en vooral achteruitkijkspiegels bieden om onze blinde vlekken te zoeken.

Type event Conference
Datum & tijd

27 Okt 2022 - 13:30 - 16:00

Locatie
Event
Embassy of Inclusive Society conferentie

Organisaties, bedrijven, instituten, gemeenschappen en individuen lopen tegen uitdagingen aan bij het identificeren en expliciet maken van tekortkomingen en de manier waarop we willen samenwerken om te groeien. Hoe kunnen we ruimtes, processen en beleid creëren om continue collectieve actie mogelijk te maken, op weg naar een inclusieve samenleving? Wat betekent het om als organisatie te leren? Wat is nodig om te kunnen ontleren? En kan ontwerp ons helpen om beter voorbereid te zijn om te leven met elkaars verschillen en onverwachte situaties?

In deze conferentie wil de Embassy ruimte creëren voor het proces van leren en ontleren, met inspirerende ontwerpverhalen, persoonlijke reflecties, collectieve oefeningen en een panelgesprek. Onder de sprekers zijn onder meer architect Lyongo Juliana, Studio Smelt, kunstenaar Marcin Karwiński en vooraanstaande experts uit zorg- en onderzoeksinstellingen. Ontwerper en journalist Yassine Salihine modereert het gesprek, in samenwerking met de curator van de Embassy Shay Raviv.

Programma

13.30 uur   Inloop
14.00 uur   Welkom & context van Embassy of Inclusive Society
14.15 uur    Ontwerpperspectieven op inclusie
15.00 uur   Gezamenlijk (ont)leren
15.15 uur    Diving deep – van individueel (ont)leren naar institutioneel (ont)leren
16.00 uur   Reflectiegedicht
16.15 uur    Netwerkborrel

Locaties


Van Abbemuseum
Stratumsedijk 2
5611 ND Eindhoven

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube