De Week van de Circulaire Economie in The New Block

De Week van de Circulaire Economie komt er weer aan en jij kan daarbij zijn! Professionals organiseren een eigen evenement over de circulaire economie. Het doel? Laten zien hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt, zodat bezoekers daarvan kunnen leren. In The New Block, een van de hubs van de Embassy of Circular & Biobased Building, worden verschillende evenementen georganiseerd, van talks over duurzame materialen tot kennisdeling in de bouwsector. Lees verder voor een overzicht van het programma!

Type event Conference
Datum & tijd

8 - 11 Feb 2022 - Hele dag

Locatie The New Block
Kastanjelaan Eindhoven/ Gebouw SFS/ Strijp-S
Event
De Week van de Circulaire Economie in The New Block

Klik hier voor het volledige programma in The New Block .

 

8 februari 10.00-11.15 uur

The Substitute

Duurzame missers

Is die eco-verf nu duurzaam of niet? En hoe zit het met isolatie van schapenwol? 3 experts maken je wegwijs in de wondere wereld van duurzame materialen en delen tips hoe je greenwashing kunt herkennen.

Aanmelden.

 

8 februari 16.00-18.00 uur

VNO-NCW/ Brabant Onderneemt Circulair

Op 8 februari vanaf 16:00 uur pitchen de 20 beste Brabantse inzendingen van de Brabantse Circulaire Innovatie Top 20 in een live-uitzending die jij kan bijwonen! De Brabantse Circulaire Innovatie Top 20 is dé circulaire challenge van Brabant voor pioniers, bedrijven en instellingen die met spraakmakende innovaties de Nederlandse economie stap voor stap circulair maken.

Aanmelden en meer info

 

9 februari 10.00-11.15 uur

The New Block Talks

Biobased Village The New Block

Op vrijdag 17 september 2021 opende wethouder Rik Thijs van de gemeente Eindhoven en directeur duurzaamheid Lars van der Meulen van VolkerWessels. Een waardevol startpunt voor het makers district en ook het nieuwe brandpunt van de ontwikkeling van de laatste fase van Strijp-S.

Hoe de plannen eruit gaan zien en wat het belang is van deze broedplaats op deze plek, daarover gaan we het gesprek aan!

Aanmelden.

 

9 februari 12.30- 13.45 uur

The Subsitute

Van ego naar eco.

Corona, klimaatverandering, woningtekort. De uitdagingen van deze tijd vragen om een transitie van ego naar eco. Samenwerken en kennisdelen zijn hierbij key. Onze gasten uit de woningbouw & interieurwereld delen hoe zij dit aanpakken.

Aanmelden.

 

9 februari 15.00-17.00 uur

BNA Netwerk CA

‘About Stuff, Space, Structure & Site’

Volgens het model van Stewart Brand nemen we alle ontwerpers (van Stuff tot Site) mee in de zin en onzin van ontwerpen met de juiste materialen. Er worden nog steeds veel aannames gedaan over te gebruiken materialen in ontwerpen. We weten al best heel veel, maar nog niet alles.

Graag maken we de informatieachterstand bij ontwerpers bespreekbaar. Jij ook?

Aanmelden.

 

9 februari 19.30-21.00 uur

Duurzaam 040/ Gemeente EH

Houtbouw & Brabantse Aanpak

De diverse duurzaamheidsnetwerken 040 onder leiding van wethouder Rik Thijs van Eindhoven nodigen jullie graag uit voor een mooi debat over houtbouw in Eindhoven in relatie tot de Brabantse Aanpak die eind vorig jaar door de Provincie Noord-Brabant geïntroduceerd is en waarmee Eindhoven dit jaar aan de slag gaat.

Aanmelden.

 

10 februari 10.00-11.15 uur

Buro Kade/ Weener XL

‘Ontwerpen voor een duurzame & socio-economische toekomst’

Buro Kade onderzoekt, experimenteert, vertelt en verbeeld een nieuw perspectief voor het verduurzamen van de leef- en werkomgeving. Sociaal én economisch. Met nieuwe biobased materialen uit lokale reststromen, een hoge ontwerp- en maakkwaliteit en trotse makers -met afstand tot de arbeidsmarkt- maken we het begin voor hun eigen duurzame interieur voor nieuwe WeenerXL, centrum voor werk en inkomen, in ’s-Hertogenbosch.

Aanmelden.

 

10 februari van 12.30-13.45 uur

The Substitute

Verslaafd aan plaatmateriaal

Jaarlijks zorgt deze verslaving voor 1,5 mln ton afval. 85% hiervan wordt verbrand. Hoe kunnen wij de grootste afvalstroom van onze branche verkleinen? En wat zijn kansrijke duurzame alternatieven?

Aanmelden.

 

11 februari van 10.00-11.15 uur

The Substitute 

Retail survival

26% van de consumenten let al op duurzaamheid binnen woninginrichting en 27% is al bereid meer te betalen voor duurzame meubels. En dit wordt alleen maar meer. Duurzaamheid is here to stay en dat biedt kansen!

Aanmelden.

Locaties

The New Block
Kastanjelaan Eindhoven/ Gebouw SFS/ Strijp-S

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube