i
Aanmelden

Meld je aan voor dit evenement.

Registreer

Cultural Probes: Hoe kom je in contact met gemeenschappen die je nog niet kent?

Design antropologen Tina Lenz en Yosser Dekker delen nieuwe creatieve methoden om te herkennen wat er in een wijk gebeurt. En over hoe Participatory Action Research met een cultural sensitive ontwerpaanpak bijdraagt ​​aan een inclusieve samenleving. Deze interventies worden ‘cultural probes’ genoemd en jagen collectieve verbeelding aan.

Hoe ontwerp je een cultural probe?
Met culturele probes zijn kunstenaars, inwoners en beleidsmakers in staat om samen mogelijke tastbare en artistieke toekomstscenario’s te ontwerpe en vieren als antwoord op lokale vraagstukken. In deze workshop delen Tina en Yosser voorbeelden van cultural probes in de context van maatschappelijke vraagstukken en maken deelnemers een cultural probe.

Daarnaast bezoeken deelnemers de installatie: ‘Design Anthropology in the context of social issues’. Zo zijn zowel beleidsmakers uitgenodigd om design antropologie te ervaren als een nieuwe benadering voor inclusieve burgerparticipatie, als ook ontwerpers en kunstenaars uitgenodigd om meer te leren over tools voor participatieve kunst en ontwerp.

Deze workshop is in het Nederlands.

Type event Workshop
Datum & tijd

26 Okt 2022 - 10:00 - 12:00

Locatie Van Abbemuseum
Stratumsedijk 2
5611 ND Eindhoven
Event
Cultural Probes: Hoe kom je in contact met gemeenschappen die je nog niet kent?

Tina werkt als design antropoloog aan diverse participatieve projecten vanuit verbeeldende etnografie op basis van grounded theory, ontstaansgericht naar het collectief ontvouwen van alternatieve mogelijkheden.

Yosser werkt als participatief ontwerper aan creatieve interventies om kunstenaars, beleidsmakers en inwoners samen te brengen rondom maatschappelijke vraagstukken die spelen in de leefomgeving. 

Yosser en Tina werken samen in diverse projecten in de leefomgeving en verzorgen samen workshops voor hogeschool, kunstinstellingen en overheden.

Locaties

Van Abbemuseum
Stratumsedijk 2
5611 ND Eindhoven

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube