Embassy of Inclusive Society – Conferentie

Save the date! Conferentie Embassy of Inclusive Society: Een thuis voor álle jongeren.

Type event Conference
Datum & tijd

23 Okt 2021 - 14:00 - 16:00

Locatie Entresol, Klokgebouw
Klokgebouw 50
5617 AB Eindhoven
Event
Embassy of Inclusive Society – Conferentie

Dakloosheid onder jongeren voorkomen is een maatschappelijke opgave die om creativiteit, samenwerking en daadkracht vraagt. Het is een taaie opgave waar veel verschillende aspecten bij elkaar komen: betaalbaarheid, opvang, begeleiding, inkomen, woningverdeling, woningontwikkeling, stigma, maatschappelijk draagvlak.  Ontwerpers kunnen een bijdrage leveren door dwars door de sectoren heen te denken en nieuwe oplossingen voor te stellen. Kunnen nieuwe woonconcepten ons helpen om beter samen te werken? Kan de ontwerpkracht van ontwerpers een bijdrage leveren aan dit complexe vraagstuk?  Hoe kunnen we ervoor zorgen dat er voor álle jongeren een thuis is? Dit zijn de centrale vragen tijdens de thema conferentie: ‘Een thuis voor álle jongeren’. Graag nodigen we je uit om mee te denken en te praten.

Tijdens de conferentie gaan social designers in gesprek met bestuurders, politici en ondernemers over hun concepten en ervaringen in het traject Nieuwe Woonconcepten van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Verder praten we over de activiteiten van het Jongeren Woonlab onderdeel van de TU/e Urban Labs. Het doel van het Jongeren Woonlab is door nieuwe concepten te ontwikkelen allianties te smeden die in de komende jaren werken aan het oplossen van deze urgente opgave.

Om zeker te zijn van een plek, vragen we je om je te registreren via onderstaande link.

Direct registreren

Meer informatie

Heb je vragen? Mail dan naar info@tue-urbanlabs.nl

Dit programma wordt georganiseerd door:

Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Jongeren Woonlab (TU/e Urban Labs, Springplank, Stichting Woonbedrijf Eindhoven), Stichting Zwerfjongeren Nederland en Kansfonds.

Locaties

Entresol, Klokgebouw
Klokgebouw 50
5617 AB Eindhoven

Plan je route

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube