i
Aanmelden

Meld je aan voor dit evenement.

Registreer

Beelddepot, dak-en thuisloosheid in beter perspectief

In een gesprek met persfotografen, journalistieke onderzoekers van het Fontys Lectoraat Journalistiek en Verantwoorde Innovatie, ontwerpers en ervaringsdeskundigen verkennen we hoe we de problematiek rondom dak- en thuisloosheid beter kunnen belichten, waarom dat belangrijk is en welke verantwoordelijkheid journalisten hierin hebben.

Type event Workshop
Datum & tijd

24 Okt 2022 - 14:00 - 14:00

Locatie Van Abbemuseum
Stratumsedijk 2
5611 ND Eindhoven
Event
Beelddepot, dak-en thuisloosheid in beter perspectief

We starten deze workshop met een gesprek tussen Michiel Bles (curator van de beeldbank), Desiré van den Berg (documentaire fotograaf), Jan-Joseph Stok (fotojournalist) en hun geportretteerden Halima en Yourie. Vervolgens zullen we onder leiding van journalist Stuart Acker Holt een gesprek voeren over het belang van representatie met Danielle Arets (lector journalistiek), Manon van Hoeckel (social designer en ontwerper van het Bouwdepot) en Michiel Bles (curator Beelddepot). We sluiten af met een interactieve sessie met het Journalistiek Dilemmaspel waarin we onder leiding van Fleur Hendrickx (onderzoeker en journalist) dilemma’s rondom beeldvorming en representatie bespreken.

Foto: Jan-Joseph Stok / Het Beelddepot

De workshop is interessant voor fotografen, journalisten en iedereen met interesse in beelden en beeldvorming. De sessie is in het Engels.

Gehost door:
Danielle Arets, (lector Journalistiek Fontys Journalistiek, projectmanager Het Beelddepot), Michiel Bles (curator Beelddepot), Jessy de Cooker (journalistiek onderzoeker Het Beelddepot/Fontys), Manon van Hoeckel (social designer en oprichter Bouwdepot), Desiré van den Berg (documentaire fotograaf), Jan-Joseph Stok (fotojournalist), Fleur Hendrickx (journalistiek onderzoeker lectoraat Fontys), Stuart Acker Holt (journalist).

Locaties

Van Abbemuseum
Stratumsedijk 2
5611 ND Eindhoven

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube