Photo by Sergio Souza

Embassy of Sustainable Design

De transitie naar duurzaamheid en een meer circulaire economie en manier van leven is erg urgent. Hoe kunnen we zorgen voor impact, als bedrijfsleven, als ontwerpers, als consumenten? Die vraag staat in de Embassy of Sustainable Design centraal.

De gewenste transitie kan alleen slagen door transparante en open samenwerking. Het gaat niet alleen om duurzame producten, maar om een verandertraject dat vraagt om investeringen, nieuwe businessmodellen en soms keuzes voor een minder eenvoudige route, gericht op de lange termijn. Met name grote bedrijven hebben hier veel impact op door hun marktpositie en schaalgrootte.

Ook ontwerpers hebben een belangrijke professionele verantwoordelijkheid. Niet alleen richting producenten als het gaat om het bedenken en ontwikkelen van zo duurzaam mogelijke producten, diensten en projecten. Maar ook richting consumenten als het gaat om het voorzien in behoeften, creëren van bewustwording en het aanzetten tot het maken van zo duurzaam en circulair mogelijke keuzes.

Bekijk ook eens wat we deden in...
Programma

Op dit moment is er geen programma voor deze Embassy. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven of lees hier wat we voorgaande jaren hebben gedaan.

Terugblik 2019
Bekijk de terugblik
Actueel

Filter op type

  • Nieuws
  • Podcast
  • Redactioneel
  • Video
  • Verwijder filters
Redactioneel

Terugblik 2019: Embassy of Sustainable Design

Floris Alkemade
Video

Terugkijken: Virtuele conferentie ‘De kunst van richting te veranderen’

Partners van Embassy of Sustainable Design

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube