Welkom bij
The Embassy of Sustainable Design

De transitie naar duurzaamheid en een meer circulaire economie en manier van leven is erg urgent. Hoe kunnen we zorgen voor impact, als bedrijfsleven, als ontwerpers, als consumenten? Die vraag staat in de Embassy of Sustainable Design centraal.

Voorgaande jaren

De gewenste transitie kan alleen slagen door transparante en open samenwerking. Het gaat niet alleen om duurzame producten, maar om een verandertraject dat vraagt om investeringen, nieuwe businessmodellen en soms keuzes voor een minder eenvoudige route, gericht op de lange termijn. Met name grote bedrijven hebben hier veel impact op door hun marktpositie en schaalgrootte.

Ook ontwerpers hebben een belangrijke professionele verantwoordelijkheid. Niet alleen richting producenten als het gaat om het bedenken en ontwikkelen van zo duurzaam mogelijke producten, diensten en projecten. Maar ook richting consumenten als het gaat om het voorzien in behoeften, creëren van bewustwording en het aanzetten tot het maken van zo duurzaam en circulair mogelijke keuzes.

Voorgaande jaren
Programma

Op dit moment is er geen programma voor deze Embassy. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven of lees hier wat we voorgaande jaren hebben gedaan.

2019
Zorgen voor impact, als bedrijfsleven, als ontwerpers, als consumenten
View the longread
Topics
Toon enkel:
  • Longread
  • Nieuws
  • Podcast
  • Video
Floris Alkemade
Video

Terugkijken: Virtuele conferentie ‘De kunst van richting te veranderen’

19 jun 2020

Partners of Embassy of Sustainable Design

Blijf op de hoogte.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

icon-arrow-thin icon-close-super-thin