What if Lab Selectiedag

Type Actueel
Gepubliceerd op 10 september 2019
Onderdeel van Embassy of Safety
Actueel
What if Lab Selectiedag
Onderdeel van Embassy of Safety

De samenwerking van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten met Dutch Design Foundation en haar designers biedt gemeenten en haar ambtenaren de kans om samen te werken aan maatschappelijke vraagstukken en maximaal te profiteren van elkaars expertise en energie. Op deze manier krijgt innoveren binnen gemeenten een push die past binnen het tijdsbeeld waarin we ons bevinden.

Dit jaar zijn we o.a. te vinden als partner in de Embassy of Safety, ofwel thema ‘veiligheid’. We organiseren daar een pop-up What if lab ‘what if safety matters to everyone’, waar we live met de inmiddels geselecteerde ontwerpstudios, aan de geselecteerde vraag-stukken gaan werken: Afdeling Buitengewone Zaken, We are Social Rebels en Benjamin Earl, Emma Verhoeven, Gijs de Boer. En dat op het grootste design-evenement van Noord-Europa!

Op 29 augustus jl. heeft de jury, bestaande uit experts op het thema ‘veiligheid’, Dutch Design Foundation en leden van de VNG, een keuze gemaakt welke vraagstukken het meest relevant, vernieuwend en impactvol lijken om samen met ontwerpers op te pakken. De voorselectie is divers en bestaat uit vraagstukken rondom datagedreven detectie van ondermijning, mensenhandel, jeugdcriminaliteit, cybercrime en inbeslagname en herbestemming goederen.

What if Lab

Met deze voorselectie gaan we met de betrokken gemeenten en experts een masterclass in, om op 16 september a.s. een definitieve keuze te maken welke drie vraagstukken we meenemen naar het pop-up What if Lab tijdens Dutch Design Week 2019 eind oktober.

Ben je in je dagelijkse werk of leven intensief met het thema ‘veiligheid’ bezig, kom dan op 16 september a.s. naar de selectiedag. Die dag worden alle 9 vraagstukken gepitcht voor een jury en breed publiek. Wilt u bij dit event aanwezig zijn, meldt u zich dan aan via het aanmeldformulier.

Op onze site vindt u ook meer informatie over de samenwerking met Dutch Design Foundation en onze bijdrage aan de Dutch Design Week.

Programma

09:30 – 10:00 Inloop
10:00 – 10:20 Welkom en introductie
10.20 – 12.30 Pitchen van de vraagstukken
12.30 – 13.30 Lunch
13:30 – 14:30 Jury overleg, Workshop/lezing
14.30 – 15:00 Bekendmaken selectie van de vraagstukken
15.00 Einde

Locatie

Veemgebouw | Torenallee 36 | 5651 GW Eindhoven

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube