Exploring Circular Housing

Type Actueel
Gepubliceerd op 29 juli 2019
Onderdeel van Embassy of Circular & Biobased Building
Actueel
Terugblik 2018: Embassy of Circular & Biobased Building
Onderdeel van Embassy of Circular & Biobased Building

De tentoonstelling Exploring Circular Housing onderzocht met circa 35 exposanten in de Embassy of Circularity wat het betekent om in 2020 circulaire portiekwoningen te maken en te bewonen.

Verdeeld over vijf dagen bevroegen ontwerpers, organisaties en bedrijven zichzelf en elkaar hoe deze ambitie leidt tot nieuwe vragen. Elke dag verkenden nieuwe sprekers, in een levendig programma, de onderzoeks- en ontwerpvragen richting 2020. Bekijk het boekje van 2018 aan de rechterkant om alle thema’s binnen dit onderwerp te bekijken.

Programma

Het programma omvatte lezingen en workshops over de Embassy zelf, circulair wonen, circulaire businessmodellen, circulair ontwerp van onroerend goed en de mogelijkheden die technologie kan bieden bij een circulaire transitie.

De eerste Circular Talk gaf een bondig overzicht van wat er te zien is op DDW 2018. Daarnaast stelden we de vraag: hoe kunnen we het circulair ontwerp in al haar facetten stimuleren?

Binnen het thema ‘Exploring Circular Housing’ verkenden we wat het betekent om prettig en betaalbaar circulair te leven. Aan de hand van de portiekwoning onderzochten we wat circulair ontwerpen voor particuliere woningbouw aan vragen oproept. Wat leren we van circulaire kantoorgebouwen? Waar moeten we rekening mee houden wanneer we particuliere portiekwoningen bouwen of renoveren? En wat verwachten we eigenlijk van de bewoners als het gaat om gedrag?

download
Embassy of Circularity - DDW18

In de workshop ‘Implementing Circular Business Models’ onderzochten we met ontwerpers, stadsmakers en voorlopers, welke impact circulaire verdienmodellen hebben op het centrale vraagstuk: hoe realiseren we in 2020, 2020 circulaire portiekwoningen?

In de zakelijke markt Real Estate (kantoorgebouwen) zien we succesvolle circulaire ontwikkelprojecten. Ook zijn er eerste ervaringen in particulier vastgoed. In een open gesprek ‘Learning from circular real estate design’ onderzochten betrokkenen wat ervoor nodig is om de ontwikkeling van circulaire woningbouw te versnellen.

Tot slot was er het thema ‘Exploring a circular push by technology’. Wat voor mogelijkheden biedt technologie om meer circulair te worden? Hoe zetten pioniers het in? Wat verwachten ontwerpers van de digitale circulaire toekomst? En wat voor vraagstukken liggen er nog om te onderzoeken?

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube