Shay Raviv nieuwe curator van Embassy of Inclusive Society

Social designer Shay Raviv is de nieuwe curator van de Embassy of Inclusive Society. De afgelopen maanden werkte ze aan een nieuwe vorm en richting voor de in 2021 opgerichte Embassy.

Type Actueel
Gepubliceerd op 25 februari 2022
Onderdeel van Embassy of Inclusive Society
Actueel
Shay Raviv nieuwe curator van Embassy of Inclusive Society
Onderdeel van Embassy of Inclusive Society

De oplettende kijker had het misschien al gezien; Raviv presenteerde namelijk afgelopen week voor de eerste keer haar plannen als onderdeel van de Embassy’s WDE Talk in Pakhuis de Zwijger. Hoewel dat haar publiekelijke debuut was, werkte ze de afgelopen maanden op de achtergrond al hard aan een nieuwe vorm en richting voor de in 2021 opgerichte Embassy.

‘De Embassy of Inclusive Society gaat voor mij over het navigeren tussen verschillende perspectieven en vragen. Vanuit daar creëren we samen een nieuwe manier van werken, kijken, doen en voelen.’

In 2022 zal de Embassy of Inclusive Society fungeren als een collectieve verkenning. Wat zijn de bouwstenen van een inclusieve samenleving die de huidige uitsluitingssystemen en onze denkpatronen echt bevragen? Om dat te onderzoeken gaat Raviv niet alleen aan de slag, maar werkt zij samen met mensen vanuit verschillende expertises en achtergronden. De Embassy omarmt op deze manier de complexiteit en de breedte van het onderwerp, en kiest voor een open en door onderzoek geleide benadering.

Wie is Shay Raviv?

Shay Raviv is een social designer en ontwerponderzoeker. In 2015 studeerde ze af aan Design Academy Eindhoven en daarna werkte ze onder meer bij Studio Irene Fortuyn en STBY. Raviv ziet cultuur, ontwerp en creativiteit, als middelen om maatschappelijke kloven te overbruggen. Ze gebruikt ontwerpend onderzoek als een methode om systemen of vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken te analyseren en nieuwe perspectieven te bieden op maatschappelijke kwesties.

Samen met Pim van der Mijl richtte ze in 2015 De Voorkamer op, een inclusieve ontmoetingsplek in het hart van de multiculturele Utrechtse wijk Lombok. Het is een plek waar nieuwkomers en de lokale gemeenschap elkaar ontmoeten. Door actief ontwerpkracht in te zetten, willen Van der Mijl en Raviv de kloof overbruggen tussen verschillende groepen in de maatschappij.

Naast Raviv, is Marcin Karwinski nauw betrokken bij de Embassy. Als kunstenaar, Adviseur Diversiteit & Inclusie, en ervaringsdeskundige, denkt Karwinsky kritisch mee over de richting van de Embassy.

Wil je meer weten over de plannen van de Embassy of Inclusive Society?

Bekijk dan de WDE Talk!
chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube