RADICALE VERBEELDING, de basis voor verandering

Stichting DOEN is, dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij, één van de financiers van The Growing Pavilion, hét paradepaardje van de Dutch Design Week. Het paviljoen is een ode aan het nieuwe biobased bouwen en geheel opgebouwd uit uit biobased materialen. Dat wil zeggen dat de makers materialen gebruiken uit de natuur, die uiteindelijk ook weer teruggegeven kunnen worden. Waarvan mycelium, dus schimmels ofwel sporen, de belangrijkste component is, samen met diverse houtsoorten.

Type Actueel
Gepubliceerd op 22 Oktober 2019
Onderdeel van Embassy of Circular & Biobased Building
Actueel
RADICALE VERBEELDING, de basis voor verandering
Onderdeel van Embassy of Circular & Biobased Building

Omslag in de bouwwereld

Met The Growing Pavilion willen de makers laten zien dat het mogelijk is om op een andere manier te bouwen. Vanuit de gedachte dat we in ons dagelijks leven materialen moeten  gebruiken die de wereld helpen in plaats van haar te vernietigen. En om te laten zien hoe geweldig en mooi het werken met biobased materialen is. Gedreven door een sterke noodzaak en de behoefte een nieuwe manier van denken en doen aan te jagen willen ze met hun iconische bouwwerk een omslag in de bouwwereld bewerkstelligen. Zodat de bouwsector wordt uitgedaagd om op een nieuwe manier te denken en werken. Waarbij vernieuwing centraal staat, die tot doel heeft  staat modular en biobased te werken. Een noodzakelijke omslag met alternatieven voor de toekomst.

Pioniers voor een nieuwe wereld

Hiermee zijn zij de voorlopers die DOEN graag steunt, pioniers die het vermogen hebben om een andere wereld voor zich te zien en te komen met oplossingen voor problemen.  DOEN geeft deze voorlopers een vliegende start door hun vernieuwende initiatieven te steunen. Als financier van innovatieve voorlopers die de wereld groener, socialer en creatiever maken, versnelt Stichting DOEN een aantal transities en is daarmee een aanjager van impact. In de samenleving die DOEN zich voor ogen stelt staat het gemeenschappelijke voorop, gaan innovatie en circulaire oplossingen uitputting van de aarde en klimaatverandering tegen, wordt inclusiviteit bevorderd en is er ruimte voor radicale verbeelding.

Radicale verbeelding als motor voor verandering

En juist die radicale verbeelding  is essentieel om verandering te weeg  te brengen: de kracht om de wereld niet te tonen zoals deze is, maar zoals deze kan zijn. En dit is exact wat de makers van  het Growing Pavilion doen. Zij zetten radiale verbeelding in als motor voor verandering. Met hun zoektocht in de wereld van biobased bouwen nemen ze een voorschot op de toekomst en willen ze een omslag realiseren in denken en doen. Niet alleen bij ontwerpers en consumenten, maar ook bij de bouwindustrie en bij overheden. En vooral laten ze zien dat biobased bouwen nu al mogelijk is!

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube