Ontmoet het team achter de Embassy of Water

De Embassy of Water laat op Dutch Design Week 2019 zien hoe waardevol water is en hoe we meer waardering kunnen krijgen voor kraanwater, regenwater, rivieren en kanalen. Ontmoet hier het team en laat je inspireren om anders naar water te kijken en prikkelen om na te denken over je eigen watergebruik.

Type Actueel
Gepubliceerd op 8 Oktober 2019
Onderdeel van Embassy of Water
Actueel
Ontmoet het team achter de Embassy of Water
Onderdeel van Embassy of Water

Anouk van der Poll – initiator en curator

Initiator en curator van de Embassy of Water, Anouk van der Poll, heeft een grote liefde voor water en de natuur. Ze ziet water als een levend, dynamisch systeem met eigen natuurlijke wetten. Als ontwerper zoekt ze daarom ook in design natuurlijke oplossingen voor watervraagstukken. Van der Poll werkte eerder voor SPA en Waterschap de Dommel en creëerde in 2018 de eerste Embassy of Water.

Conny van Rooij – promotor en verbinder

Conny van Rooij ondersteunt de Embassy of Water als promotor en verbinder. Zij is gepassioneerd over een wereld die gedijt in harmonie, diversiteit en samenwerking. Als mensen hebben wij een enorm vermogen om samen te werken en prachtige dingen te creëren. En welk onderwerp is daarbij belangrijker en meer inspirerend dan water? Conny is tevens werkzaam als HR-adviseur en talentmakelaar bij Waterschap De Dommel.

Kim Hemmes – ontwerper

Voor Kim Hemmes is het verbindende element van water een prachtige bron om onze natuurlijke connectie met de natuur terug te halen. Kim geeft als ontwerper onze relatie met water vorm via een compositie van werken van meerdere artiesten. Stroom mee met dit immer transformerende, emotionele en wijze element.

Freya Macke – water-technisch adviseur

Voor de Embassy of Water is Freya Macke water-technisch adviseur en zet ze haar grote netwerk in voor het betrekken van innovatieve partners. Dit is haar bijdrage aan een toekomstbestendige leefomgeving. Freya werkt bij ORG-ID als aanjager klimaatadaptatie voor overheden en bedrijven.

Marjolein Bezemer – tekstschrijver en communicatieadviseur

Marjolein Bezemer is schrijver en communicatieadviseur voor de Embassy of Water. Als freelancer bij Inkt & Aarde, schrijft ze voornamelijk over duurzaamheid en natuur. Het thema water past daarom goed bij haar. Water gaat onder meer over klimaatadaptatie, een gezonde bodem en veerkrachtige natuur. Daar zet Marjolein zich met passie voor in.

Charlotte Grün – ontwerper

Charlotte Grün en Frea Zwaag van Studio-OOK werken aan de uitstraling en interieurs van de Embassy of Water. Als ontwerpers helpen zij met het visualiseren en realiseren van de expositie. Charlotte werkt altijd samen met opdrachtgevers aan maatschappelijke thema’s, dus bij de Embassy of Water is zij op haar plek. De samenwerking inspireert haar om anders naar water te kijken.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube