Inclusief sporten met Gabriel Fontana

Nieuwe vragen stellen. Je voorstellen hoe de toekomst er over honderd jaar uitziet. Verbeeldingskracht. Zeker weten dat je wil ontdekken. De verandering zelf mogelijk maken. Tijdens de conferentie ‘Ch… Ch… Changes’ komen inspirerende woorden en voorbeelden voorbij die de noodzakelijke veranderingen waar we voor staan, in gang zetten of gaan zetten. Ook ontwerper Gabriel Fontana stelt andere vragen.

Type Actueel
Gepubliceerd op 22 december 2022
Actueel
Inclusief sporten met Gabriel Fontana
Onderdeel van

Hij ontwikkelde Multiform. “Multiform doorbreekt een grens binnen sport. Bij sport is er altijd een team dat tegen een ander team strijdt. Een winnaar tegen een verliezer. Voor veel jongeren is sport een vijandige omgeving. Je bent goed of niet goed. Je moet presteren.” Fontana stelde de vraag: Hoe kun je sport gastvrijer maken? 

Hij ontwikkelde een onconventionele vorm van handbal. Wanneer de scheidsrechter fluit, verandert het tenue van kleur en wisselen de spelers van team. “Het tenue is een middel om van perspectief te veranderen. Degene die eerst je tegenstander was, is nu je bondgenoot.”

Bekijk hier het hele fragment!

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube