De Tekentafel: Wat is het belang van ontwerpend denken binnen het overheidsdomein?

In De Tekentafel gaat journalist Niels Guns elke maand met verschillende gasten in gesprek over de kracht van ontwerp bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Hoe haal je het meeste uit een traject met ontwerpers, wat is een succesvolle samenwerking en wat kan het een organisatie bieden? We zoeken het voor je uit in De Tekentafel, een samenwerking tussen Eindhoven Design District en World Design Embassies.

Type Actueel
Gepubliceerd op 31 januari 2023
Actueel
De Tekentafel: Wat is het belang van ontwerpend denken binnen het overheidsdomein?
Onderdeel van
Podcast icon-label-soundcloud

Podcast 11: Wat is het belang van ontwerpend denken binnen het overheidsdomein?

Steeds meer overheden zien het belang van samenwerken met de creatieve sector. Sterker nog, het betrekken van de creatieve industrie bij grote maatschappelijke opgaven is onderdeel van het huidige regeerakkoord. Het begin is er, maar er is tegelijkertijd nog een lange weg te gaan. Wat is het belang van ontwerpend denken binnen het overheidsdomein? Journalist Niels Guns spreekt erover met architect, filosoof en auteur Jetske van Oosten en ontwerper Jonas Martens van Verveeld & Verward. Luister hier de nieuwste aflevering van De Tekentafel.

Niels Guns, Jetske van Oosten & Jonas Martens - credits: Blickfänger

Benieuwd naar de andere afleveringen?

Luister hier alle afleveringen van De Tekentafel!

Eindhoven Design District wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit de Regio Deal Brainport.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube