De Tekentafel: Hoe zorgt ontwerp voor meer bewustwording van gedrag op straat? En wat kan de overheid daarvan leren?

In De Tekentafel gaat journalist Niels Guns elke maand met verschillende gasten in gesprek over de kracht van ontwerp bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Hoe haal je het meeste uit een traject met ontwerpers, wat is een succesvolle samenwerking en wat kan het een organisatie bieden? We zoeken het voor je uit in De Tekentafel, een samenwerking tussen Eindhoven Design District en World Design Embassies.

Type Actueel
Gepubliceerd op 20 maart 2023
Actueel
De Tekentafel: Hoe zorgt ontwerp voor meer bewustwording van gedrag op straat? En wat kan de overheid daarvan leren?
Onderdeel van
Podcast icon-label-soundcloud

Podcast 13: Hoe zorgt ontwerp voor meer bewustwording van gedrag op straat? En wat kan de overheid daarvan leren?

In de vorige aflevering volgden we Niels Guns tijdens de audiotour Straatvonk van Studio SMELT. We bespreken zijn ervaringen en gaan dieper in op het vraagstuk. Hoe kan ontwerp op deze manier bijdragen aan bewustwording, vooroordelen, privileges en interacties in de publieke ruimte? Tevens bespreken we het MakersCollectief, een initiatief van het Ministerie van Justitie en Veiligheid, dat eveneens bezig is met interacties in de publieke ruimte, maar dan vanuit een veiligheidsperspectief.

Niels Guns heeft de audiotour van Straatvonk gedaan!

Luister hier de special!

Eindhoven Design District wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit de Regio Deal Brainport.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube