De Tekentafel: Hoe kan technologie een rol spelen om onze empathie voor elkaar te vergroten?

In De Tekentafel gaat journalist Niels Guns elke maand met verschillende gasten in gesprek over de kracht van ontwerp bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Hoe haal je het meeste uit een traject met ontwerpers, wat is een succesvolle samenwerking en wat kan het een organisatie bieden? We zoeken het voor je uit in De Tekentafel, een samenwerking tussen Eindhoven Design District en World Design Embassies.

Type Actueel
Gepubliceerd op 5 Oktober 2023
Actueel
De Tekentafel: Hoe kan technologie een rol spelen om onze empathie voor elkaar te vergroten?
Onderdeel van
Podcast icon-label-soundcloud

Podcast 16: Hoe kan technologie een rol spelen om onze empathie voor elkaar te vergroten?

We hadden het in de vorige aflevering al over het leven in onze eigen bubbels. Tegenstellingen in de samenleving lijken steeds groter te worden. Maar als we het echte gesprek met elkaar niet meer aangaan; hoe komen we dan samen tot een oplossing? Civinc ontwierp een chat-applicatie waarmee deelnemers met tegengestelde meningen of perspectieven in gesprek gaan in anonieme, constructieve één-op-één discussies. Liesbeth Bonekamp, ontwerper en mede-initiatiefnemer van Bubble Games ontwikkelde een VR-film die zorgt voor meer empathie tussen wij/zij groepen. Shay Raviv spreekt over inclusiviteit als een proces van ‘leren en ontleren’, vanuit haar rol als creatief leider van de Embassy of Inclusive Society.
Shay Raviv, Niels Guns & Liesbeth Bonekamp - credits: Blickfänger

Benieuwd naar de andere afleveringen van De Tekentafel?

Vind ze hier

Eindhoven Design District wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit de Regio Deal Brainport.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube