De Tekentafel: Hoe kan ontwerp bijdragen aan een betere leefomgeving?

In De Tekentafel gaat journalist Niels Guns elke maand met verschillende gasten in gesprek over de kracht van ontwerp bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Hoe haal je het meeste uit een traject met ontwerpers, wat is een succesvolle samenwerking en wat kan het een organisatie bieden? We zoeken het voor je uit in De Tekentafel, een samenwerking tussen Eindhoven Design District en World Design Embassies.

Type Actueel
Gepubliceerd op 23 maart 2022
Actueel
De Tekentafel: Hoe kan ontwerp bijdragen aan een betere leefomgeving?
Onderdeel van
Podcast icon-label-soundcloud

Podcast 6: Hoe kan ontwerp bijdragen aan een betere leefomgeving?

In deze aflevering spreken we met Lucas Zoutendijk (Studio 1:1) over het experiment Blik voor Groen dat onderdeel is van de Embassy of Mobility waarbij de auto’s plaatsmaken voor groen in de straten. Wat zouden we kunnen doen met deze nieuw hervonden ruimte, en hoe beslis je dit samen met de bewoners? Verder spreken we Roel Schoenmakers (Cascoland) over de Amsterdamse Van Deysselbuurt waar buurtondernemers schakels zijn in het verbinden van formele en informele zorg in de buurt.

Podcast 6 - Lucas Zoutendijk en Roel Schoenmakers

Benieuwd naar de andere afleveringen? Klik dan hier!

Luister hier alle afleveringen van De Tekentafel!
chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube