De Tekentafel: Hoe draagt speculatief ontwerp bij aan het voorstelbaar maken van nieuwe wereldbeelden?

In De Tekentafel gaat journalist Niels Guns elke maand met verschillende gasten in gesprek over de kracht van ontwerp bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Hoe haal je het meeste uit een traject met ontwerpers, wat is een succesvolle samenwerking en wat kan het een organisatie bieden? We zoeken het voor je uit in De Tekentafel, een samenwerking tussen Eindhoven Design District en World Design Embassies.

Type Actueel
Gepubliceerd op 6 september 2022
Actueel
De Tekentafel: Hoe draagt speculatief ontwerp bij aan het voorstelbaar maken van nieuwe wereldbeelden?
Onderdeel van
Podcast icon-label-soundcloud

Podcast 9: Wat is speculatief ontwerp en hoe draagt het bij aan het voorstelbaar maken van nieuwe wereldbeelden?

Een DIY operatie robot, een kunstmatige baarmoeder of een automaat die je de juiste gepersonaliseerde cocktail geeft voor jouw microbioom. Ontwerpers van over de hele wereld houden zich bezig met speculatief ontwerp; ieder op zijn of haar eigen manier. Van puur po√ętisch en filosofisch tot wetenschappelijk en kritisch en alles daar tussenin. We spreken in deze podcast drie ontwerpers die zich bezighouden met het voorstelbaar maken van nieuwe toekomstbeelden en mogelijkheden: Frank Kolkman, Merle Bergers en Marleen van Bergeijk.

Merle Bergers, Frank Kolkman en Marleen van Bergeijk.

Wil je alle andere afleveringen ook luisteren?

Vind ze hier!

Eindhoven Design District wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit de Regio Deal Brainport.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube