De Nature Building Kit toont biobased materialen op Salone del Mobile

De Nature Building Kit zoekt de interieurdesign wereld op in Milaan. Biobased materialen zijn juist in interieur al breed toepasbaar, daar zou iedereen vanaf moeten weten!

Type Actueel
Gepubliceerd op 12 april 2023
Onderdeel van Embassy of Circular & Biobased Building
Actueel
De Nature Building Kit toont biobased materialen op Salone del Mobile
Onderdeel van Embassy of Circular & Biobased Building

Tijdens Salone del Mobile (18 t/m 23 april 2023) wordt de Nature Building Kit tentoongesteld in het Nederlandse Design Paviljoen, Masterly. De interactieve installatie laat daar de mogelijkheden en schoonheid van modulair bouwen met biobased materialen ervaren.

Nature Building Kit

Kunstenaars Pascal Leboucq en Lucas De Man hebben de afgelopen jaren een enorm netwerk aan mensen, materialen en kennis opgebouwd met hun installaties The Growing Pavilion en The Exploded View. Om het verhaal over het vergroenen van de leefomgeving nog verder te verspreiden werd in samenwerking met NEMO Science Museum de Nature Building Kit ontwikkeld. De installatie biedt een interactieve en ervaringsgerichte manier om mensen van allerlei leeftijden, achtergronden, opleidingsniveaus en werelden mee te laten denken en doen met het bouwen aan een groenere wereld voor iedereen.

Op reis

Na afloop van de tentoonstelling ‘Wat een gebouw’ (2022) in NEMO zijn de kits gaan rondreizen. Twee kits gingen naar NEMO studio, waar ze nu onderdeel zijn van ‘Project Morgen’. De Nature Building Kit was ook te zien tijdens Dutch Design Week 2022, als onderdeel van de Embassy of Circular & Biobased Building. Daarnaast reisde storytellers met de installatie al langs scholen, culturele organisaties, beleidsmakers, boeren en bouwprofessionals en nu zullen zij het verhaal over biobased materialen delen op het prestigieuze podium voor design in Milaan.

Internationale ambities

Dit is niet de eerste internationale reis die de Nature Building Kit zal maken. Eerder brachten de makers een volledige kit en een lege kit naar Indonesië op uitnodiging van het Erasmushuis. Daar werd de lege kit in een open atelier gevuld met lokale biobased materialen, met als resultaat een prachtige expositie van de twee versies. De ambitie is om de Nature Building Kit verschillende landen aan te doen om op die manier kennis en netwerk verder uit te bouwen.

Salone del Mobile

Salone del Mobile is een jaarlijks terugkerende, internationale designbeurs met presentaties door heel Milaan. Masterly, het Nederlandse design paviljoen, is gevestigd in het Palazzo dei Giureconsulti. Het is een initiatief van Uniquole en wordt in nauwe samenwerking met de Nederlandse ambassade in Rome, het consulaat-generaal in Milaan, lokale Italiaanse partners en de Milanese Kamer van Koophandel georganiseerd.

Credits

Concept & Design: Lucas De Man en Pascal Leboucq
Het Nature Building Project is een concept van Company New Heroes
De Nature Building Kit is ontwikkeld is samenwerking met NEMO Science Museum en Biobased Creations en met dank aan Bruns

De expositie van de Nature Building Kit in Masterly wordt mogelijk gemaakt door: Dutch Design Foundation, Bruns, HuisVeendam, Pro Suber® and Company New Heroes.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube