Bezoek The Exploded View op Floriade 2022

The Exploded View Beyond Building, een van de publiekstrekkers van Dutch Design Week 2021 is een tentoonstelling in de vorm van een huis dat volledig bestaat uit biobased materialen, circulaire bouwmethodes en praktijkverhalen. Hier kun je zien en ervaren wat er al kan op het vlak van duurzaam bouwen en hoe het de (bouw)wereld verandert. Vanaf nu t/m 9 oktober te bezoeken op de Floriade Expo, in Almere. 

Type Actueel
Gepubliceerd op 22 april 2022
Onderdeel van Embassy of Circular & Biobased Building
Actueel
Bezoek The Exploded View op Floriade 2022
Onderdeel van Embassy of Circular & Biobased Building
The Exploded View - Floriade 2022 - credits: Quint Verschuren

The Exploded View maakt op Floriade Expo 2022 onderdeel uit van het Dutch Innovation Experience. Deze tentoonstelling laat de toekomst van woningbouw zien met duurzaamheid en circulariteit als speerpunten. Het laat zien hoe je in een korte tijd, en op een duurzame wijze met weinig uitstoot van schadelijke gassen, veel nieuwe woningen kunt bouwen. 

Met deze expositie worden zowel professionals als het brede publiek geïnspireerd met de mogelijkheden van duurzaam bouwen en wonen, nu en in de toekomst. Het laat zien en ervaren dat er al heel veel op schaal, betaalbaar en behapbaar kan. Door anders te bouwen beïnvloeden we meer werelden, dan enkel de bouwwereld.

Naast The Exploded View Beyond Building is ook The Growing Pavilion (2019) te bezoeken tijdens Floriade. Het paviljoen dat 95% circulair en 10 ton CO2 negatief is, vormt een ode aan biobased materialen.

Wil je eerst een digitale tour van The Exploded View krijgen? Marieke van het programma BinnensteBuiten van KRO-NCRV ging langs op Floriade om het huis te bekijken. Bekijk hier de aflevering!

‘Het huisje geeft zelfs de grootste klimaatfatalist een sprankje hoop. ’
NRC 13 april 2022
‘Echt adembenemend’
Brabants Dagblad 14 april 2022
chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube