Mensenkenners

Openbare plekken hebben te vaak drempels voor mensen met een beperking. Soms zijn dit fysieke obstakels; daar is snel iets aan te doen. Maar de meeste drempels ontstaan door gedrag. Mensen die in de openbare ruimte werken en kampen met ongemak, onwetendheid en onbedoelde onhandigheid. Gevolg: mensen met een beperking voelen zich niet overal welkom, serieus genomen of betrokken. ‘Mensenkenners’ is een schaalbare, laagdrempelige online training. Hiermee trainen medewerkers van winkels, musea en horeca actief hun inclusiviteitsspier.

Wil jij ook je inclusiviteitsspier trainen? Neem plaats op de Mensenkenners-fiets. Al fietsend leer je meer over de wereld van iemand met een beperking. Hoe is het om een visuele of auditieve beperking te hebben? En hoe kunnen we dichter tot elkaar komen? Je krijgt antwoord op alle vragen die je nooit durfde te stellen aan mensen met een beperking. Zo worden onhandige interacties iets comfortabeler en wordt de openbare ruimte uitnodigend voor iedereen.

Project door: (ink). Social Design

Type Project
Project
Mensenkenners
Mensenkenners - credits: Almichael Fraay
chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube