Lorem Ipsum

Hoe bieden we ruimte aan de verschillende behoeften van verschillende lichamen?

Lorem ipsum is een tijdelijke opvultekst. Het komt uit het Latijn en wordt door ontwerpers gebruikt in het ontwerpproces. Bijvoorbeeld tijdens het maken van de lay-out van een boek.

De installatie ‘Lorem Ipsum’ maakt belangrijke richtlijnen en adviezen zichtbaar voor een toegankelijke en inclusieve presentatie. Op welke hoogte moet je een kunstwerk presenteren zodat mensen in een rolstoel het ook goed kunnen zien? En welke tekstkleur zorgt ervoor dat iedereen de informatie goed kan lezen?

Toegankelijkheid betekent leren te ontwerpen voor iedereen. Dit is een proces: het houdt in dat je keuzes maakt terwijl er altijd ruimte is voor verbetering. Met dit werk nodigt de Embassy of Inclusive Society het publiek, makers en culturele instellingen uit om na te denken over toegankelijkheid. En om samen te bekijken hoe verschillende lichamelijke ervaringen een plaats kunnen krijgen door middel van ontwerp.

Project door: Embassy of Inclusive Society i.s.m. Bruns

Type Project
Project
Lorem Ipsum
Lorem Ipsum - credits: Almichael Fraay
chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube