i
Aanmelden

Geïnteresseerd?

Registreer

Werken met ervaringsdeskundigen? Vraag eens een kunstenaar om advies!

Theatermakers Karlijn van Kruchten en Maxime Schräder werkten vijf maanden bij kringloopwinkel 2Switch en maakten samen met de collega’s een theatervoorstelling over de wereld van de kringloop en vooral … zichzelf. Want werk je bij de kringloop? Grote kans dat je in een re-integratietraject zit. Een mooi woord voor dat je er werkt om ‘stappen te zetten in je persoonlijke ontwikkeling richting passend werk’. En wat blijkt, doordat collega’s vanuit hun talent en verhaal bijdragen aan de theatervoorstelling zetten zij versneld én verdiept die stappen. Hoe doe je dat als theatermaker? Hoe ga je in gesprek met deze uiteenlopende groep van medewerkers? Tijdens de workshop ‘werken met ervaringsdeskundigen? Vraag eens een kunstenaar’ delen Karlijn, Maxime én deelnemer Simone hun ervaringen. Welke tools en methoden hebben zij ingezet om met ervaringsdeskundigen op een zo’n gelijkwaardig mogelijk manier samen te werken? En vooral, hoe ervaarde Simone deze gebeurtenis?

Met de workshop nodigt Bureau Ruimtekoers bij de Embassy of Inclusive Society enerzijds beleidsmakers uit om kennis te maken met design antropologie als benadering voor het werken met ervaringsdeskundigen en inclusieve burgerparticipatie. Anderzijds biedt de workshop nieuwe inzichten en tools aan ontwerpers en kunstenaars die participatief willen maken en ontwikkelen.

 

Type event Workshop
Datum & tijd

23 Okt 2023 - 14:00 - 17:00

Locatie Van Abbemuseum
Stratumsedijk 2
5611 ND Eindhoven
Event
Werken met ervaringsdeskundigen? Vraag eens een kunstenaar om advies!

Over de facilitators

De workshop wordt gehouden door Yosser Dekker van Bureau Ruimtekoers, theatermakers Karlijn van Kruchten en Maxime Schräder en deelnemer Simone. Yosser Dekker is oprichter van Bureau Ruimtekoers, een bureau voor social design en participatie in Arnhem. Zij geloven dat participatie, of meedoen, een voorwaarde is voor een inclusieve samenleving. Daarom organiseren ze, op eigen initiatief en in opdracht, projecten met verschillende groepen inwoners, beleidsmakers, kunstenaars en ontwerpers. Samen werken ze aan oplossingsrichtingen voor maatschappelijke vraagstukken in de leefomgeving. 

Karlijn van Kruchten en Maxime Schräder studeerden af aan de opleiding Muziektheater bij ArtEZ in Arnhem. Zij werken met Bureau Ruimtekoers en anderen aan muzikale theaterprojecten waarmee zij taboes willen doorbreken en mensen een eigen stem willen geven.

Locaties

Van Abbemuseum
Stratumsedijk 2
5611 ND Eindhoven

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube