i
Aanmelden

Wil je er live bij zijn in Pakhuis de Zwijger? Meld je hier aan!

Registreer

WDE Talk: Hoe kan biobased bouwen bijdragen aan een duurzame toekomst?

Soms voelt het als een impasse: de enorme klimaatopgave enerzijds en de enorme bouwopgave anderzijds. De Embassy of Circular & Biobased Building gaat deze uitdaging aan. Ontwerpers, ondernemers, onderzoekers en beleidsmakers – onderzoeken mogelijke oplossingen en bieden nieuwe perspectieven op het vlak van circulair en biobased ontwerpen, bouwen en wonen.

Type event Talk
Datum & tijd

24 Mar 2022 - 18:00 - 19:00

Locatie Virtual
Event
WDE Talk: Hoe kan biobased bouwen bijdragen aan een duurzame toekomst?

De Embassy of Circular & Biobased Building organiseerde tijdens Dutch Design Week 2021 verschillende exposities. Het belangrijkste project, The Exploded View – Beyond Building, was te bewonderen op het Ketelhuisplein op Strijp-S. De nu al iconische expositie nam de vorm aan van een huis, op ware grootte, volledig opgetrokken uit meer dan 100 biobased materialen. Dit levensgrote biobased huis toonde je de circulaire toekomst en het belang van samenwerken. Want je kan niet duurzaam bouwen zonder de hele keten te beschouwen.

Samen met een van de Embassy curatoren, Pascal Leboucq, duiken we dieper in The Exploded View – Beyond Building. Ook spreken we met ontwerpers Margreet van Uffelen (co-founder en directeur Omlab) en Marijn van Rossum (Earth Kweek) over hoe zij met hun projecten bijdragen aan een duurzame toekomst. Rob Bogaarts (eigenaar Buro Bogaarts) sluit aan vanuit zijn rol als adviseur van diverse bouwpartners binnen de Embassy.

Kijk de Talk hier terug!

Locaties

Virtual

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube