i
Aanmelden

Geïnteresseerd?

Registreer

The Infrastructural Drag

In deze workshop gaan we het binaire idee van gender doorbreken (het idee waarbij gender alleen als mannelijk of vrouwelijk wordt gezien). Dat doen we met behulp van drag, een optreden waarbij genderexpressies overdreven worden uitgebeeld. Het binaire idee van gender wordt in stand gehouden door dingen als milieuvervuilende hormonen, anticonceptiepilverpakkingen, elektrische kabels, openbare toiletten, hotelkamers, bordelen, buitenwijken en zelfs door Wikipedia.

Tijdens de workshop gebruiken we drag als een strategie van toe-eigening. Zo gaan we op speelse wijze deze normatieve, bepalende structuren uit elkaar halen en weer in elkaar zetten. We gebruiken Meta Spark als een publicatiestrategie. Meta Spark is een digitale toolkit gemaakt door Meta voor het maken van augmented reality. Hoewel Meta Spark zelf soms bepaalde gendernoties kan versterken, gaan we bespreken wat het betekent om zo’n tool te gebruiken en welke invloed we nog wel kunnen hebben in het proces. Het doel van de workshop is om uiteindelijk een selfie te maken in de genderneutrale toiletten van het Van Abbemuseum met de Infrastructural Drag make-up die we tijdens de workshop samen maken. 

Deze workshop vindt plaats vlak naast de genderneutrale badkamer in het Van Abbemuseum. De sessie wordt gehouden in het Engels.

Type event Workshop
Datum & tijd

22 Okt 2023 - 14:00 - 16:00

Locatie Van Abbemuseum
Stratumsedijk 2
5611 ND Eindhoven
Event
The Infrastructural Drag

Over de facilitators

Noam Youngrak Son leidt de workshop namens The Office of Queer Affairs, een queer-gemeenschap uit Eindhoven. Noam Youngrak Son houdt zich als communicatieontwerper bezig met queer publicatie. In hun werk verkent Son revolutionaire manieren om verhalen te verspreiden die gebruikelijke, mainstream ideeën uitdagen. Ze streven ernaar de stemmen van gemarginaliseerde lichamen, vaak ook die van henzelf, tot uiting te brengen. Dat doen ze in ontwerpen die niet voldoen aan de cis-heteronormatieve en koloniale machtsstructuren

Locaties

Van Abbemuseum
Stratumsedijk 2
5611 ND Eindhoven

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube