i
Aanmelden

Geïnteresseerd?

Registreer

Stories to sleep to

‘Stories to Sleep to’ is een serie voorstellingen waarin vertellers bedtijdverhalen delen. BIPOC (Black Indigenous and People of Colour) kunstenaars met een praktijk die past bij de dekoloniale theorie van vertragen, worden uitgenodigd als storytellers. Zij laten het publiek in slaap vallen door middel van folkloristische en op hun cultuur gebaseerde bedtijdverhalen.

Deze serie begon als een zoektocht naar een rustigere, comfortabelere en veiligere manier om verhalen te delen met het publiek. Het eeuwenoude medium van het bedtijdverhaal kwam naar voren als een manier om te vertragen, luisteraars tot rust te brengen en te laten dromen. We nodigen je uit om je overwerkte en vermoeide lichaam mee te nemen naar de gezellige ruimte met zachte gele tapijten in het Van Abbemuseum. Hier voert Nisala een verhaal op, geïnspireerd door Sri Lankaanse vertellingen.

Mayomi Basnayaka leidt de sessie met een gastoptreden van Nisala. Het evenement is in het Engels.

Type event Workshop
Datum & tijd

27 Okt 2023 - 15:00 - 17:00

Locatie Van Abbemuseum
Stratumsedijk 2
5611 ND Eindhoven
Event
Stories to sleep to

Over de facilitators

Mayomi Basnayaka is een hedendaagse kunstenaar uit Sri Lanka. Haar huidige artistieke praktijk draait om de kennis die in ons lichaam is opgeslagen en het creëren van verhalen die de dominante verhalen uitdagen. Het doel van haar werk is ruimte creëren voor gemarginaliseerde en onderdrukte identiteiten, vooral die met migrantenachtergronden. Op dit moment organiseert ze de voorstellingsserie ‘Stories to Sleep to’.

Nisala is een multidisciplinaire visuele ontwerper uit Sri Lanka. In hun werk willen ze kennis toegankelijk maken, spirituele connecties verbeteren en empathische uitwisselingen bevorderen. Ze geloven dat de manier waarop we de wereld om ons heen ontwerpen, laat zien wie erbij hoort, en dus proberen ze een gevoel van verbondenheid te cultiveren. Nisala heeft een achtergrond in beeldende kunst en sociologie en heeft speciale aandacht voor postkoloniale theorie, ont-digitalisering en noties van Queer Utopia.

Locaties

Van Abbemuseum
Stratumsedijk 2
5611 ND Eindhoven

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube