i
Aanmelden

Geïnteresseerd?

Registreer

Spiegeltje Spiegeltje aan de wand kan iedereen meedoen in dit land?

We leven in een inclusief land, nietwaar? Toch is het in Nederland nog niet zo vanzelfsprekend dat iedereen kan meedoen aan de maatschappij. Voor mensen met een fysieke beperking, andere achtergrond, onzichtbare handicap en nog vele anderen, zijn er hoge drempels. Alles kost meer tijd of is ingewikkeld. Je moet het vooral zelf oplossen en altijd een stapje extra zetten. Is dat eerlijk? 

In deze workshop ga je in gesprek met de spiegelgroep van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Je leert wat je kunt doen om meedoen vanzelfsprekend te maken voor iedereen. We praten over de domeinen zorg, onderwijs en werk. Interessant voor iedereen die in deze sectoren werkt, daar leidinggeeft of beleid voor maakt. Maar zeker ook voor mensen die drempels ervaren en goede ideeën hebben over hoe het anders kan en moet. In deze workshop maken we samen een begin aan een inclusieve toekomst.

De sessie wordt gehouden in het Nederlands met schrijftolk.

Type event Workshop
Datum & tijd

25 Okt 2023 - 14:30 - 16:30

Locatie Van Abbemuseum
Stratumsedijk 2
5611 ND Eindhoven
Event
Spiegeltje Spiegeltje aan de wand kan iedereen meedoen in dit land?

Over de facilitatoren

De spiegelgroep van het VWS komt op voor mensen met een beperking in Nederland. Zij geven gevraagd en ongevraagd advies aan het VWS over het reilen en zeilen van het ministerie.

De facilitatoren zijn:

  • Aziz Koca vertegenwoordigt mensen met zowel een fysieke als een mentale beperking.
  • Eva Eijkhout neemt deel aan de spiegelgroep om beleid te spiegelen vanuit de praktijk.
  • Marieke van Gastel zet zich in voor algehele inclusie. 
  • Amany Shalha vertegenwoordigt mensen met een beperking met een migratieachtergrond en mensen met een visuele beperking.
  • Ellen van de Lande vertegenwoordigt mensen met een auditieve beperking en begeleidt sportlessen voor mensen met een beperking.
  • Hafida Achaoui is ervaringsdeskundige met een licht verstandelijke beperking (LVB) en werkt bij Team Sam waarmee ze voorlichtingen geeft over LVB.

Kirsten Waaijer en Bente van den Akker van Pluut & Partners begeleiden de Spiegelgroep binnen VWS. Dit doen zij samen met Frank Norbruis en Alice Hammink van het programma Onbeperkt meedoen! (VWS). Lotte de Haan van sociaal ontwerpbureau Afdeling Buitengewone Zaken faciliteert de sessie samen met de spiegelgroep en vormt, met een ontwerpende blik, de gesprekken meteen om in sociale acties.

Locaties

Van Abbemuseum
Stratumsedijk 2
5611 ND Eindhoven

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube