i
Tickets

Bestel hier je ticket!

Bestel tickets

Parallelle werelden en tussenruimtes

De samenleving verandert snel, wordt complexer en raakt versplinterd. Van wijken die in rap tempo veranderen tot aan een groot wantrouwen in de overheid — en tegelijkertijd moeten we nog wat met de energietransitie. Publieke instellingen willen impact hebben op de koers, maar weten niet altijd hoe. Burgers en ondernemers willen een actieve rol in het vormgeven van hun leefomgeving, maar weten ook niet altijd hoe. Het programma Parallelle werelden en tussenruimtes organiseert die hoe. Hoe ziet de stad eruit als de kennis en kunde van migrantengemeenschappen het vertrekpunt zijn in het vormgeven van het publieke domein?

Type event Symposium
Datum & tijd

25 Okt 2022 - 13:30 - 16:30

Locatie Van Abbemuseum
Stratumsedijk 2
5611 ND Eindhoven
Event
Parallelle werelden en tussenruimtes

The Niteshop organiseert met samenwerkingspartners als de Boekmanstichting, Embassy of lnclusive Society, Het Nieuwe Instituut en Gemeente Rotterdam een samenkomst van verschillende werelden van kennis, waardecreatie en kapitaal om antwoord te geven op deze vraag.

Tijdens Dutch Design Week (22 t/m 30 oktober) vindt een symposium plaats waarbij inzichten uit workshops, stadswandelingen en interviews zich verzamelen. Al deze onderdelen vormen bouwstenen voor een ontwerpend onderzoek naar het werken in een tussenruimte. Een ruimte waar werelden van Urban Culture, beleid en culturele instellingen bijeen komen voor een gezamenlijke missie: het be├»nvloeden van de meest dringende sociale en ecologische transitieopgaven. Zie het symposium als een tussentijdse presentatiemoment. In 2023 ontwikkelt dit zich verder. Naast prikkelende presentaties en gesprekken, kun je ook een sound experience verwachten en de reportage ‘Ouder worden in de stad’ bekijken in het Van Abbemuseum (Eindhoven).

Programma

13.30 – Inloop
14.00 – Start symposium
16:30 – Eind symposium

Locaties

Van Abbemuseum
Stratumsedijk 2
5611 ND Eindhoven

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube