i
Aanmelden

Geïnteresseerd?

Registreer

Keti Koti – Kadena Kibra, representatie, eigenaarschap en belichaming in de praktijk

We onderzoeken Eindje 0 Filters aanpak die gebruikmaakt van een combinatie van media, kunst, cultuur en activisme. Ook bekijken we hoe dit concreet werd in het project Keti Koti – Kadena Kibra 2023. In samenwerking met Stichting Comit├ę 30 juni – 1 juli, en vanuit de ervaring en inzichten van leden van de communities, zoomden we in op de gevoelige geschiedenis en de doorwerking ervan in het heden. We probeerden heling naar kunst te vertalen, en zagen kunst als een manier om te vertellen over geschiedenis die niet in de boeken staat. In dit proces speelde de methodiek van Aminata Cairo over ‘Holding Space’ een sleutelrol. Zo blijven we met elkaar aanwezig, door dynamieken van intergenerationeel trauma heen.

Type event Workshop
Datum & tijd

27 Okt 2023 - 14:00 - 16:00

Locatie Van Abbemuseum
Stratumsedijk 2
5611 ND Eindhoven
Event
Keti Koti – Kadena Kibra, representatie, eigenaarschap en belichaming in de praktijk

Over de facilitators

Sinds 2020 is het Eindje 0 Filters missie om zwarte mensen en mensen van kleur in Zuid-Nederland te representeren en om Black excellence in kunst, cultuur en media zichtbaar(der) te maken. Eindje 0 Filter focust op de kracht, schoonheid en het talent in deze communities.

Locaties

Van Abbemuseum
Stratumsedijk 2
5611 ND Eindhoven

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube