i
Aanmelden

Meld je aan voor dit evenement.

Registreer

Design Beyond Vision

In de Design Beyond Vision workshop gaan mensen met een visuele beperking en ontwerpers samen hun verlangens delen over hoe ze exposities willen ervaren. Het is een verbinding tussen visuele en non-visuele percepties van kunst. In groepen gaan we dit onderzoeken en door het inzichtelijk te maken kan dit ons veel leren over gelijkwaardigheid. De workshop is een onderdeel van het Design Beyond Vision project waarin Boey Wang en Simon Dogger het kunst- en ontwerpveld willen verschuiven van exclusief naar inclusief.

Exposities en collecties worden vaak visueel gepresenteerd en maken het daardoor niet toegankelijk voor mensen met bijvoorbeeld een visuele beperking. Ook blijkt dat geluid, temperatuur, begrijpbaarheid en fysieke toegankelijkheid voor alle bezoekers belangrijk is. Kunnen de visuele en non-visuele wereld samenkomen en oplossingen bedenken voor iedereen?

Deze workshop is in het Engels.

Type event Workshop
Datum & tijd

25 Okt 2022 - 10:00 - 12:00

Locatie Van Abbemuseum
Stratumsedijk 2
5611 ND Eindhoven
Event
Design Beyond Vision

Foto: Boudewijn Bollmann

Locaties

Van Abbemuseum
Stratumsedijk 2
5611 ND Eindhoven

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube