Embassy of Rethinking Plastic – Conferentie

Design meets Materials.

Type event Conference
Datum & tijd

18 Okt 2021 - 13:30 - 15:00

Locatie Entresol, Klokgebouw
Klokgebouw 50
5617 AB Eindhoven
Event
Embassy of Rethinking Plastic – Conferentie

De urgentie van plastic als milieuprobleem is duidelijk. Tegelijkertijd is een wereld zonder plastic nauwelijks voor te stellen. Het materiaal moet opnieuw worden uitgevonden en duurzame wijze worden geproduceerd zodat het makkelijk kan worden hergebruikt. Bedrijven, de wetenschap en ontwerpers designers hebben hierin een belangrijke rol. Drie verschillende werelden die steeds meer naar elkaar toegroeien, maar er valt ook nog veel te winnen. Tijdens de Embassy of Rethinking Plastic Conferentie bespreken we samen met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, ontwerpveld, onderwijs en de wetenschap, het plastic van de toekomst.

Programma Conferentie

– 13.00 – 13.30 uur: Inloop 

– 13.30- 15.00 uur: Presentatie, discussie en interactie met o.a. Leonne Cuppen (Yksi Expo), Lia Voermans (Brightlands Chemelot Campus), Marnix van Gurp (Brightlands Materials Center), Marianne Aarnoudse (World Design Embassies), Maria Soliman Sabic), en verschillende ontwerpers. 

– 15.00 uur: Afronding en gelegenheid tot napraten en netwerken

Programma Tour

Na de conferentie organiseren we een exclusieve Rethinking Plastic Tour voor geïnteresseerden.
Let op: er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wacht niet te lang met registreren.

– 16.00 uur: Tour Dutch Design Week 2021 met bezoek aan Rethinking Plastic House

– 18.00 uur: Netwerkborrel Op het Ketelhuisplein.

Onder begeleiding van een Design Guide bezoek je in een kleine groep de Embassy of Rethinking Plastic en interessante, gerelateerde Dutch Design Week highlights op Strijp-S. Bijzonder element van de Embassy is het Rethinking Plastic House, een inspirerende woonstudio van 50m2 volledig ingericht met (bouw)materialen en interieurproducten gemaakt van hergebruikt en gerecycled plastic, bioplastics of andere alternatieven.

Om zeker te zijn van een plek, vragen we je om uiterlijk dinsdag 5 oktober te registreren via onderstaande link. Geef bij je aanmelding ook aan of je mee wil doen aan de Rethinking Plastic Tour.

Direct registreren

Locaties

Entresol, Klokgebouw
Klokgebouw 50
5617 AB Eindhoven

Plan je route

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube