i
Aanmelden

Geïnteresseerd?

Registreer

Bootcamp Inclusive Design

Een ontoegankelijke omgeving wordt niet bewust ontworpen, toch? In een wereld waarin design ons dagelijks leven vormgeeft, is het tijd om te begrijpen waarom toegankelijkheid geen luxe, maar een must is. We duiken in de wereld van toegankelijk design en ontdekken hoe het onze ontwerpen kan verrijken. 

Hou jij je bezig met beleid, het ontwikkelen van diensten of producten of het ontwerpen van gebouwen en de openbare ruimte? Meld je dan nu aan voor deze Bootcamp. Stap in de schoenen van iemand met een beperking en ervaar het zelf. Met behulp van simulaties ervaar je de uitdagingen en krijg je een dieper begrip van inclusief design. We willen jouw stem horen. We bespreken echte casussen en delen tips en tricks om samen te bouwen aan een inclusieve design gemeenschap.

Afhankelijk van de deelnemers is de sessie in het Engels en/of Nederlands

Type event Workshop
Datum & tijd

25 Okt 2023 - 14:00 - 16:00

Locatie Van Abbemuseum
Stratumsedijk 2
5611 ND Eindhoven
Event
Bootcamp Inclusive Design

Over de facilitators
Séverine Kas is architect en adviseur inclusiviteit. Bij Accessibility werkt zij aan toegankelijkheid. Vanuit haar expertise in de bouw- en ontwerpwereld, als verandermanager en creatieve aanjager en als ervaringsdeskundige zet zij zich in voor een inclusieve samenleving. 

Lennart-Jan Reitsma, gebruikersonderzoeker (UX) bij Accessibility, werkt samen met bekende partners zoals de publieke omroep en grote webwinkels. Het doel van elke samenwerking is om producten of diensten zo toegankelijk mogelijk te maken voor alle eindgebruikers.

 

Locaties

Van Abbemuseum
Stratumsedijk 2
5611 ND Eindhoven

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube