i
Aanmelden

Geïnteresseerd?

Registreer

Beyond the visible

In hoeverre kunnen religie en spiritualiteit bestaan in een samenleving die seculier georganiseerd is, zonder specifieke religieuze invloed? YUMNA verkent deze vraag in de workshop ‘Beyond the Visible.’ Als een collectief met een op geloof gebaseerde visie, is het niet-zichtbare constant aanwezig in ons denken en handelen. Het gaat over het in relatie staan tot God.

In deze workshop nemen we je mee in een YUMNA-ervaring. Je wordt uitgenodigd in een ruimte die nieuwsgierigheid en open gesprekken aanmoedigt. Als vervolg op ons vorige onderzoek, ‘Een Spiritueel Thuis voor Ons’, stellen we nu de vraag: wat is er nodig voor een gezonde spirituele omgeving? Hierbij dagen we je uit om je iets voor te stellen dat voorbij de zichtbare wereld gaat, een plek die we niet kunnen zien met onze ogen.

De sessie wordt in het Engels en/of Nederlands gehouden, afhankelijk van de deelnemers.

Type event Workshop
Datum & tijd

24 Okt 2023 - 15:00 - 17:00

Locatie Van Abbemuseum
Stratumsedijk 2
5611 ND Eindhoven
Event
Beyond the visible

Over de facilitators

YUMNA is een platform in ontwikkeling dat spiritualiteit en samenzijn voor moslimvrouwen centraal stelt. In plaats van stereotypen te bestrijden en te concentreren op representatie, gelooft YUMNA dat het waardevoller is om energie te richten op samenkomen en verbinden. YUMNA creëert comfortabele en speelse momenten om de vele manieren waarop moslimvrouwen bestaan te verkennen en erkennen ook de verschillende levensstijlen van hen. Toch vergeten zij niet wat mensen samenbrengt die zich door hun wereld(en) bewegen op een op geloof gebaseerde manier: het vertrouwen op God.

Locaties

Van Abbemuseum
Stratumsedijk 2
5611 ND Eindhoven

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube