Ben je op zoek naar de nieuwste generatie designers wereldwijd? De ontwikkelingen die echt het verschil gaan maken? De talenten die buiten de gebaande paden treden? Deze internationale design parels vind je tijdens de Antenna Conference. Zij presenteren de meest vindingrijke inzichten en concepten binnen een vernieuwde opzet: een dynamisch programma waarin interviews, korte presentaties en video’s elkaar afwisselen.

De Antenna Conference is het eerste internationale event dat  de meest recente ontwikkelingen toont op het gebied van internationaal jong talent toont en vond plaats op maandag 21 oktober 2019. Wil jij de volgende editie van deze conferentie bijwonen? Houd deze pagina in de gaten voor tickets.

Photo by Jeroen van der Wielen
Photo by Jeroen van der Wielen

Antenna 2019 Line-up

Dit jaar bestond – the best of the best – uit een selectie van 20 talenten, afkomstig uit 5 werelddelen en 16 landen. Er was een breed scala aan innovaties te zien: van maatschappelijke oplossingen voor het hergebruik van rioolwater tot aan zeewier als nieuw bouwmateriaal.

De volgende thema’s kwamen naar voren binnen de selectie: materiaal innovatie uit ongebruikelijke bronnen, inclusive design en design gedreven technologie. Het project Sum Waste van de Amerikaanse ontwerper Garett Benisch is een voorbeeld van het eerste thema. Hij ontwikkelde een bio-inkt verkregen uit afvalwater waarmee hij gedichtenbundels drukt. Op deze manier genereert hij aandacht voor de vervuiling van het Gowanus kanaal in New York. Een andere ontwerper opgeleid in New York, Camila Chiriboga, ontwerpt kleding waarbij de nadruk ligt op tactiliteit. Haar kleding bevat verschillende gelaagdheden en vormen waardoor de uitstraling van het kledingstuk beter te ‘voelen’ is. Op deze manier wordt iemand met een visuele beperking in staat gesteld om onafhankelijk een outfit uit te kiezen. Systeemontwerper Nikol Kirova doet onderzoek naar een intelligent tegelsysteem voor onder andere voetpaden die de doorloop van voetgangers registreert. Het project Synapse genereert inzicht in het gedrag van reizigers, iets wat steeds relevanter wordt met de huidige urbanisatie. Nikol’s ambitie is om reisgedrag te kunnen beïnvloeden door informatie te verschaffen over waar verkeerscongestie plaatsvindt.

De afgestudeerden waren afkomstig van de volgende academies en universiteiten: Pratt, The Barlett School of Architecture, DAE, Central Saint Martins, KEA, IAAC, Bauhaus, Berlin University of the Arts, FH Joanneum, RISD, ECAL, Imperial College London, Duncan of Jordanstone College of Art & Design, Parsons, School of Visual Arts, Emily Carr, Stellenbosch, University of the Underground en The Icelandic Academy of the Arts.

Antenna is het eerste wereldwijde overzicht van het beste design talent.
— Ravi Naidoo

Antenna

Antenna is hét platform voor ‘s werelds top designtalent geïnitieerd door Design Indaba en Dutch Design Week (DDW). Dit platform toont de voorhoede van de nieuwste design generatie met baanbrekende ideeën, grensoverschrijdende ambities en sterke idealen. De gemene deler is het creëren van een positieve impact op de wereld.

Deze unieke selectie komt jaarlijks tot stand door een internationaal selectieproces waarbij alle gerenommeerde design academies en universiteiten zijn betrokken. Tijdens de Antenna Conference krijgt jong talent het podium om hun concepten te presenteren. Dit jaar verschenen de projecten ook in een overzichtstentoonstelling in het Klokgebouw, Strijp-S. Maar Antenna gaat verder dan het delen van het concept. Antenna bevat ook een coachingstraject om de ideeën van morgen een stap dichter bij de realisatie ervan te brengen. Daarnaast bestaat  Antenna uit een netwerk van professionals, experts en onderzoekers om de verbinding tussen designer en industrie te versterken.

Partners of Antenna

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube