What if… safety matters to everyone?

Type Actueel
Gepubliceerd op 25 juli 2019
Onderdeel van Embassy of Safety
Actueel
What if… safety matters to everyone?
Onderdeel van Embassy of Safety

Ben je geïnteresseerd in co-creatie en het verkennen van nieuwe perspectieven voor een veilige maatschappij in de toekomst? Wil je samen met partners en experts binnen het What if Lab de gevolgen tastbaar en begrijpelijk maken en concepten omzetten in mogelijk nieuw beleid voor gemeenten? Meld je dan aan voor deze What if Lab bij de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten).

Gemeenten hebben een belangrijke overkoepelende rol in het zorgen voor een veilige leefomgeving. Daarbij lopen ze regelmatig tegen complexe vraagstukken aan waarvoor bestaande methodes niet altijd toereikend zijn. Ontwerpers zijn gespecialiseerd in het bieden van nieuwe perspectieven, daarom organiseert Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) in samenwerking met Dutch Design Foundation (DDF) het What if Lab: What if we see safety as a collective duty?

What if Lab
Photo by Scott Webb

Het What if Lab zal tijdens DDW 2019 onderdeel vormen van de nieuwe Embassy of Safety. Het is een ‘Living Lab’ rondom een veiligheidsvraagstuk van de gemeenten. Hoe kan design bijdragen aan een samenleving waarin mensen zich veilig voelen? De betrokken gemeenten, ontwerpstudio’s, veiligheidsexperts en bezoekers van DDW komen daar samen om ter plekke het onderzoek en experiment aan te gaan en de ontwikkelingen direct inzichtelijk te maken voor en met het publiek.

Past het bij jouw studio om met partners en experts binnen het What if Lab nieuwe perspectieven voor de toekomst verkennen, gevolgen concreet en invoelbaar maken en in co-creatie concepten te vertalen naar een mogelijk nieuw beleid?

Lees hier de volledige briefing en de deelnamevoorwaarden.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube