Podcastserie: Designing a Community of Care

De zorg- en welzijnssector in Nederland staat voor grote vragen. Dat er nieuwe antwoorden nodig zijn, voelt iedereen die de sector een beetje kent. Maar hoe vinden we die? En wat is de rol van ontwerp daarin? Over die vragen gaan de gesprekken in de podcastserie ‘Designing a Community of Care’, met o.a. Ronald van Dijk, gebiedsregisseur van Rochdale Woningcorporatie over zijn samenwerking met Cascoland in de Van Deysselbuurt.

Type Actueel
Gepubliceerd op 17 Oktober 2019
Onderdeel van Embassy of Health
Actueel
Podcastserie: Designing a Community of Care
Onderdeel van Embassy of Health

Podcast Gijsbert van Herk (Humanitas) over vernieuwen in een verouderde instelling

Gijsbert van Herk is sinds 1 januari 2016 voorzitter van de Raad van Bestuur bij Stichting Humanitas – de grootste zorg- en welzijnsorganisatie in Rotterdam-Rijnmond – en daarvoor directeur Ontwikkeling bij de gemeente Breda, waar hij onder meer verantwoordelijk was voor de decentralisaties in het sociale domein. Ook was hij initiatiefnemer en jurylid van WhoCares – een prijsvraag rondom toekomstbestendige wijken. Hoe werkt hij aan de grote vragen van Humanitas? En hoe helpt de Rijksbouwmeester daarbij?

Podcast Ronald van Dijk (Woningcorporatie Rochdale) over de vernieuwing van de Amsterdamse Deysselbuurt

Ronald van Dijk is gebiedsmanager bij de Amsterdamse woningcorporatie Rochdale. Hoe ziet hij de rol van de woningcorporatie in de vele zorg- en welzijnsvragen die spelen rondom de Van Deysselbuurt? En hoe helpen de ontwerpers van Cascoland daarbij?

Podcast Hetty Linden (Gemeente Utrecht) over Sim City als inspiratie voor een gezondere stad

Hetty Linden is voormalig directeur Volksgezondheid van de Gemeente Utrecht en momenteel bouwer van strategische allianties bij Health Hub Utrecht, dat met beleidsmaatregelen en concrete activiteiten werkt aan gezond leven in de stad. Hoe werkt zij aan de grote vragen van de stad Utrecht? En wat leerde zij van het computerspel Sim City?

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube