Paper Reon Brand

Lang en gelukkig leven: hoe kunnen we dat waarmaken in de toekomst? We worden steeds ouder en de manier waarop we dat willen doen, vraagt om meer en andere zorg. Technologisch is er anno 2019 van alles mogelijk. In theorie kunnen we voor vrijwel iedere aandoening een pil, chip of nieuw lichaamsdeel ontwikkelen. En veel procedures worden al efficiënter uitgevoerd door robots dan door mensen. Maar worden we daar wel zo blij van?

Type Actueel
Gepubliceerd op 25 Oktober 2019
Onderdeel van Embassy of Health
Actueel
Paper Reon Brand
Onderdeel van Embassy of Health

Om samen de kwaliteit van de ‘nieuwe zorg’ te bepalen, helpt het om de toekomst te kunnen verbeelden. Dat is waar ontwerpers in uitblinken. Laten we hun ontwerpkracht gebruiken bij het zoeken naar een nieuwe balans tussen technologie en natuur, tussen perfectie en imperfectie, tussen formele en informele zorg.

Reon Brand (Principal Design Researcher) nam ons tijdens de Embassy of Health Conference mee in zijn reflectie op toekomstige veranderingen, waarin de relatie tussen mens en ons ecosysteem centraal staat. In zijn keynote gaf hij ons daarnaast inspiratie over innovatie en design voor de toekomst, en bevroeg hij ons kritisch over de huidige benaderingen en of deze nog volstaan voor onze toekomst. Bekijk rechts zijn paper.

download
Emerging futures - Philips Design
chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube