Jetske van Oosten en Tabo Goudswaard in De Correspondent

Volgens ambassadeurs van het WDE programma Jetske van Oosten en Tabo Goudswaard zit in iedereen een maker verscholen. Vandaar dat zij het boek Maakkracht schreven. Dit boek werd tijdens de WDE conferentie Ch… Ch… Changes tijdens Dutch Design Week gelanceerd.

Type Actueel
Gepubliceerd op 14 november 2022
Actueel
Jetske van Oosten en Tabo Goudswaard in De Correspondent
Onderdeel van

Het boek is een versimpelde manier van hoe je de ontwerpmethodiek ziet, vertelt Goudswaard tijdens de conferentie. “Het is een soort stappenplan waarmee je van a tot z tot verandering kan komen. We geloven ontzettend in de maakkracht van mensen. We willen met dit boek de maker die in iedereen schuilt, wakker schudden.”

Een nieuwe benadering voor complexe vraagstukken

Afgelopen weekend verscheen een interview met Van Oosten en Goudswaard in De Correspondent. Lex Bohlmeijer gaat met hen in gesprek over een nieuwe benadering voor complexe vraagstukken. Waarom hebben we de denk- en werkwijze van ontwerpers nodig? Van Oosten en Goudswaard delen inspirerende en concrete voorbeelden van hoe social design maatschappelijke verandering stimuleert.

Lees het artikel hier!

Luister je liever het interview? De Correspondent heeft ook een podcast met ze gemaakt. Beluister het hier!

Nadine Ridder, Jetske van Oosten & Tabo Goudswaard - credits: about.today
chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube