Harvest bay JansenbyODS op DDW

Stalen Jansen gevels zijn al meer dan een halve eeuw zichtbaar in internationale architectuur projecten. Naast de esthetische waarde, is het ook vooral de extra dimensie naar meerdere toepassingen en het faciliteren van oplossingen waarom ontwerpers voor dit product kiezen. Recent kwam uit onderzoek naar voren dat de hergebruikswaarde van staal voor de circulaire economie de milieuscore enorm ten goede komt. Het is precies dat aspect dat nu als basis dient voor nieuwe ontwerpen en toepassingen in tijdelijke gebouwen voor de woonvormen van de toekomst. Daar past een samenwerking met biobased bouwen perfect bij.

Type Actueel
Gepubliceerd op 18 Oktober 2020
Onderdeel van Embassy of Circular & Biobased Building
Actueel
Harvest bay JansenbyODS op DDW
Onderdeel van Embassy of Circular & Biobased Building

Oogstkaart

Stalen profielen zijn oneindig herbruikbaar, transformeerbaar, remontabel en sterk. Daarop kun je bouwen en dat willen wij niet alleen doen. Samen met een integraal netwerk van bouwpartners bieden wij een totaalservice aan welke kadert rond Design, Build, Maintain & Harvest: Harvest Bay oogstkaart. “The end is where we start from”, ongeacht waar je in de cirkel instapt.

Afval als grondstof

Afval kan de grondstof zijn voor nieuwe gebouwdelen. Harvest Bay wil dit belangrijke aspect van hergebruik in zijn puurste vorm laten zien. Het is arbeidsintensief maar duidelijker kun je het niet illustreren. Wanneer je industriële processen goed door ontwikkelt tot een concept voor sociale woningbouw, waarbij alles dat te veel is wordt weggelaten, wint iedereen. In en rond Eindhoven zal er de komende tijd flink worden geëxperimenteerd rond dit gegeven. Ook hier mag er van het integrale netwerk wat worden verwacht.

Een zoektocht mag ook leuk zijn. Samen met Studiofede hebben wij een concept ontwikkeld voor een kleine circulaire unit. De functie, grootte, locatie en gebruiksduur bepaalt de gebruiker zelf. Met een paar muisklikken configureer je het paviljoen. Wij doen de rest. En na gebruik klaar om op de Harvest Bay oogstkaart opnieuw een gebruiker te vinden. Wordt circulariteit echt zo gemakkelijk en laagdrempelig? We hebben tot DDW 2021 om daar samen een antwoord op te vinden.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube