Embassy of Rethinking Plastic op DDW

Van vloer tot verf, van stoelen tot tandpasta, van de klinkers op je stoep tot borden in je kast. Veel van de producten in en om ons huis is te krijgen in gerecycled plastic, gemaakt van bioplastic of van alternatieve, natuurlijke en hernieuwbare materialen. In het Rethinking Plastic House te zien bij de Embassy of Rethinking Plastic, in Yksi Expo. Je ervaart er tijdens Dutch Design Week (DDW) hoe plastic bijdraagt aan duurzaam wonen.

Type Actueel
Gepubliceerd op 12 Oktober 2021
Actueel
Embassy of Rethinking Plastic op DDW
Onderdeel van

“We zien plastic vaak als een milieuprobleem”, zegt Leonne Cuppen, curator van de Embassy of Rethinking Plastic. “Maar plastic geeft juist ook kansen. Maar dan moeten we er wel anders naar gaan kijken.” 

Gesprek 

Daarom brengt de Embassy of Rethinking Plastic onder meer jonge ontwerpers en de industrie bij elkaar. Samen met de Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen, waar bedrijven en kennisinstellingen werken aan hoogwaardige circulaire materialen, organiseert de Embassy op 18 oktober het event Rethinking Plastic House waar ontwerpers en mensen van Brightlands met elkaar in gesprek gaan. 

“Door deze twee bij elkaar te brengen, willen we de transitie in denken over en werken met plastic versnellen”, zegt Cuppen. “Er is veel creativiteit en de industrie wil wel veranderen, alleen weten bedrijven vaak niet hoe. En hoe ze met die creativiteit in contact kunnen komen. Wij zorgen voor dat bruggetje.” 

100 verschillende producten

Wat die samenwerking uiteindelijk kan opleveren, is te zien binnen de Embassy of Rethinking Plastic in Yksi Expo op Strijp-S, waar ook de gehele expositie en andere presentaties te zien zijn. In een compleet ingericht huisje van 50 vierkante meter, zijn wel 100 verschillende producten te zien waarbij anders is omgegaan met plastic. De vloer, de verf, de lampen en zelfs kleine accessoires zoals tandpastatabletten. Ook het exterieur geeft een presentatie van anders omgaan met plastic. “Dat zie je terug in bijvoorbeeld de loodvervangers, maar ook de gevelbekleding, de klinkers, op het stoepje voor het huis. Alles vertelt een verhaal.”

De Embassy of Rethinking Plastic heeft op DDW een uitgebreide expositie. Naast het Rethinking Plastic House is er een hoofdexpositie en zijn de resultaten van projecten met partners als TNO, Koning Willem I College, SintLucas en Stichting Stokroos te zien. Kijk voor een overzicht van het programma op de Embassy pagina van de Embassy of Rethinking Plastic.

De Embassy is te bezoeken van 16 t/m 24 oktober in Yski Expo op Strijp-S.

Downloads

  • DDW plattegrond 0.43mb Download
chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube