Design Works zoekt Marketing & Communicatie stagiair

Ben jij op zoek naar een afwisselende stage waarbij je meedraait met diverse projecten en een bijdrage levert aan maatschappelijke opgaven? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Type Actueel
Gepubliceerd op 23 mei 2024
Actueel
Design Works zoekt Marketing & Communicatie stagiair
Onderdeel van

Introductie Dutch Design Foundation

Dutch Design Foundation is een dynamische en gelijkwaardige organisatie bestaande uit een vaste kern van ±30 collega’s, met een flexibele schil van ±35 nauw betrokken freelancers. Design Works bestaat o.a. uit programma’s World Design Embassies (WDE) en What if Lab. Het team van WDE bestaat uit 7 vaste collega’s, waarvan een deel ook aan What if Lab werkt. We werken ieder vanuit onze eigen expertise aan één gezamenlijk doel; een top programma neerzetten, jaarrond én op DDW. Als stagiair ben je de spil van het WDE team, dus werk je voornamelijk vanaf ons kantoor op Strijp-S in Eindhoven. In overleg is er ruimte voor thuiswerken.

Omschrijving

De stage zal zich met name richten op het programma WDE. WDE organiseert verschillende exposities, conferenties en tours op Dutch Design Week (DDW). Je werkt nauw samen met de collega’s van DDW en werkt vanuit hetzelfde kantoor. Je krijgt een direct kijkje in de keuken bij een van ’s werelds grootste design festivals.

Als stagiair help je in aanloop naar het festival met de voorbereiding, organisatie en realisatie van de verschillende communicatiemiddelen voor WDE. Je staat hiervoor in contact met je collega’s, freelancers, vormgevers, journalisten en meer. Je leert navigeren in de dynamische en soms hectische wereld van event management en organisatie. Tijdens DDW beweeg je je tussen de Embassies, help je o.a. bij social media & content productie, persaanvragen, en de productie en begeleiding van de tours en conferenties. In de periode na DDW worden verschillende projecten netjes afgerond en geëvalueerd (tours, conferenties) en andere juist opgestart (aftermovie, redactionele content, persaanvragen). Samen met je leidinggevende bepaal je gedurende de werkervaringsplek waar jouw krachten en kwaliteiten het best op kunnen worden ingezet.

Wie we zoeken

 • Vanaf juli/augustus beschikbaar
 • Je bent communicatief sterk
 • Je kan zelfstandig te werk
 • Je gelooft in de kracht van ontwerp bij het oplossen van maatschappelijke kwesties
 • Je kunt makkelijk schakelen tussen diverse projecten
 • Kennis en ervaring met de vormgevingsprogramma’s van Adobe is een pré
 • Ervaring met het schrijven van teksten is een pré

Wat kan je van ons verwachten

 • Een fijne leerplek waar je de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen
 • Samenwerken met een team van enthousiaste collega’s
 • Veel afwissling qua projecten
 • Stagevergoeding en reisvergoeding

Stuur bij interesse een mail met je CV en een pakkende motivatie naar Julie Trienekens, Manager Marketing Communications & PR – Design Works: wde@dutchdesignfoundation.com.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube