De Tekentafel: Hoe schaal je op en moet dat altijd wel het doel zijn?

In De Tekentafel gaat journalist Niels Guns elke maand met verschillende gasten in gesprek over de kracht van ontwerp bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Hoe haal je het meeste uit een traject met ontwerpers, wat is een succesvolle samenwerking en wat kan het een organisatie bieden? We zoeken het voor je uit in De Tekentafel, een samenwerking tussen Eindhoven Design District en World Design Embassies.

Type Actueel
Gepubliceerd op 18 juli 2022
Actueel
De Tekentafel: Hoe schaal je op en moet dat altijd wel het doel zijn?
Onderdeel van
Podcast icon-label-soundcloud

Podcast 8: Hoe schaal je op en moet dat altijd wel het doel zijn?

Hoewel de ontwerpsector jaarlijks talloze fantastische projecten, oplossingen en concepten aflevert, moet worden geconcludeerd dat er met veel van deze projecten nog niet genoeg is gebeurd. Chloé Rutzerveld vertelt vanuit haar ervaring als food futurist en curator van de Embassy of Food waar dit volgens haar aan ligt. Marcel Verhaaf werkt vanuit SGK Anthem en Packadore Collective juist voor de grote spelers in de voedselindustrie en vertelt meer over hoe je met duurzame verpakkingen impact kunt maken. Shay Raviv vertelt over haar nieuwe onderzoek waarin ze de praktijk van het implementeren én onderhouden van social design projecten ontrafelt. Waarom krijgen sommige trajecten wel een vervolg en anderen niet? En welke tips heeft zij voor ontwerpers?

Niels Guns, Michel Verhaaf & Chloé Rutzerveld

Benieuwd naar de andere afleveringen?

Luister hier alle afleveringen van De Tekentafel!
chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube